U Ogulinu počinje drugo izdanje 17. Ogulinskog festivala bajki koje će trajati od 9. do 11. rujna. Ovaj popularni festival koji tijekom tri dana trajanja privuče na tisuće posjetitelja iz cijele Hrvatske i šire, u grad pod Klekom još će jednom unijeti dašak bajkovitog stvaralaštva slavne hrvatske književnice Ivane Brlić-Mažuranić koja je rođena upravo u ovome gradu.

Program tako započinje već od jutra u petak 9. rujna kada svi posjetitelji mogu posjetiti make up šator za oslikavanje lica, u 11 sati je na rasporedu tradicionalno polaganje vozačke dozvole za letenje na metli, a slijedi i niz radionica kao što su stakleno-drvena priča, vilinski kutak, šuma u meni, izrada dvoraca i mnoge druge. Na rasporedu su i brojne predstave, projekcije crtanih filmova i pripovijedanje bajki. A u popodnevnim satima koncert će održati Kim Verson, dok će nakon nje u večernjim satima nastupiti i popularni Songkillersi. 

ogulin_festival_bajki3-min

Tijekom tri dana festivala mali i veliki moći će tako sudjelovati u radionicama, pogledati predstave i video projekcija, te uživati u raznovrsnom animacijskom programu na festivalskim scena diljem grada koje nose prigodna imena kao što su Regoč, Đulin vrt, Neva Nevičica, Stribor, Potjeh, Kosjenka i Domaći.

Tijekom festivala bajke će se održati i proslava Dana grada Ogulina pa će, osim Songkillersa, u subotu 10. rujna u Frankopanskom kaštelu okupljene zabavljati legendarne The Frajle. Osim toga, u sklopu proslave Dana Grada Ogulina održat će se i druge atrakcije vrijedne pažnje.

Ogulinski festival bajke besplatan je za sve uzraste, a organizira ga Turistička zajednica Grada Ogulina. Program festivala dostupan je na ogfb.hr, tz-grada-ogulina.hr te službenoj Facebook i Instagram stranici. U slučaju lošeg vremena program se seli u školsku sportsku dvoranu pored Prve osnovne škole Ogulin, Bolnička ulica 9.

Naslovna fotka: Unsplash, ostatak PR

Istraži još zanimljivih priča za cijelu obitelj:

Related Posts

  1. dvigrad_istra
  2. kastel_svetvincenat
  3. park_suma_golubinjak
  4. lokvarsko_jezero