Ako voliš provoditi vrijeme u planinama i pri tome se ne odvajaš od svog fotoaparata, ova vijest je upravo za tebe. HPD Mosor i ove godine raspisuje natječaj za najbolju fotografiju iz područja planinarstva, alpinizma, speleologije, te planinske flore i faune. 

Ovo je 22. natječaj, a namijenjen je amaterskim i profesionalnim fotografima te ljubiteljima prirode i fotografije. Natječaj je međunarodnog karaktera, a obuhvaća šest kategorija: 

  • Alpinizam, penjanje, turno skijanje
  • Speleologija
  • Planinski pejzaži
  • Biljni i životinjski svijet
  • Čovjek u planini
  • Crno bijela planinarska fotografija

“Autori, sudionici natječaja, popunjavanjem i slanjem prijavnice potvrđuju autentičnost snimljenih fotografija te preuzimaju odgovornost za sadržaj prijavljenih fotografija. Obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja. Nije dopuštena montaža ili manipulacija prijavljenih fotografija koja mijenja originalnost snimljene scene. Fotografije se šalju u digitalnom formatu isključivo na e-mail foto.hpd.mosor.split@gmail.com s naslovom ’22.NATJEČAJ ZA PLANINARSKU FOTOGRAFIJU 2022′ u .jpg/.jpeg formatu, pojedinačne veličine fotografije 5 MB i rezolucije od 300 dpi. Datoteku s fotografijama i prijavnicom pošaljite preko wetransfera ili jumbo maila. Prijavljuje se najviše pet (5) fotografija po kategoriji i svaku prijavljenu fotografiju treba imenovati: Redni broj_Ime i prezime_Naziv fotografije_ godina snimanja (npr.1_Ivo Ras_Planina_2019). Prijavom na natječaj autor daje suglasnost organizatoru da bez naknade može objaviti zaprimljene fotografije uz jasan potpis autora, isključivo u svrhu promocije i postavljanja izložbe, kao i izrade online kataloga izložbe koji će biti objavljen na mrežnim stranicama”, piše na stranici Hrvatskog planinarskog saveza

lukomir

Natječaj traje do 31. listopada 2022. Izložba odabranih fotografija održat će se u Galeriji Fotokluba Split (Marmontova 5). 

Dodatne informacije možeš dobiti na foto.hpd.mosor.split@gmail.com, na web stranici HPD Mosor, kao i na Facebook stranici Fotosekcije HPD Mosor.

Nastavi čitati još zanimljivih planinarskih tema:

  1. planinarenje_magnezij
  2. planinarska_oprema
  3. dolomiti_italija