Simon Reeve, jedan od najpoznatijih BBC-jevih novinara i dokumentarista, čiji je avanturistički duh opčinio gledatelje i čitatelje diljem svijeta, u autobiografskom djelu „Korak po korak“ opisuje svoja putovanja po epskim predjelima svijeta te pripovijeda kako je pribjegao metcima u izbjegličkim kampovima na granicama ratnih teritorija, kako je hodao kroz minska polja te bio uhapšen pod sumnjom da je špijun KGB-a. 

Na svojim je putovanjima prelazio džungle, pustinje, planine i oceane, pritom posjetivši neke od najljepših, najopasnijih i najosamljenijih predjela svijeta.

Iskreno pripovijedajući o svojem iskustvu, Simon pruža uvid u pozadinsku priču iza velikih avantura koje je proživio te ujedno izlaže kako je izgledao i njegov osobni put do točke na kojoj se nalazi danas – od toga kako je napustio školu bez ikakvih kvalifikacija, zapao u depresiju te se, igrom sudbine, uspio izdići i krenuti na put promjena u svojem životu… Korak po korak. 

Korak-po-korak

Ovi vrsni memoari pružaju uvid u pozadinu iza mnoštva avantura jednog od najpoznatijih svjetskih dokumentarista.

Simon Reeve jedan je od vodećih britanskih dokumentarista, koji je proputovao te snimao u više od 120 zemalja diljem svijeta. Simon istražuje i pojašnjava socijalne, političke i kulturološke aspekte različitih zemalja milijunima gledatelja, putujući na specifičan način koji kombinira avanturu s ozbiljnim pitanjima. Osim toga autor je i šest knjiga, uključujući “Tropics of Capricorn”, “One Day in December”, “Journeys to Impossible Places”. 

„Korak po korak“ prva je njegova knjiga prevedena na hrvatski jezik, čiji prijevod potpisuje Marin Popović, a izlazi u izdavačkoj kući Mozaik, a možeš je kupiti ovdje.

Naslovna fotka: Unsplash

Nastavi čitati:

  1. planinarski_vodic_po_hrvatskoj
  2. najljepsi_hrvatski_dvorci_utvrde
  3. tatjana_savoric_moja_planina-min