Film Meni već mjesecima diže prašinu u kulinarskim krugovima i općenito u svijetu visoke kuhinje jer svi iščekuju britku, a opet umjetničku, komičnu, a s druge strane dramatičnu dimenziju visoke kuhinje. Gastronomija je mnogima ljubav, a drugima opsesija. S druge strane je elementarna karika u ekonomiji, ali i vid umjetnosti. Mnogi chefovi neće reći da su kuhari, nego umjetnici. Osnova svega je strast, nešto što ih pokreće i životnu energiju usmjerava u postizanje savršenog osjeta na nepcu – a znamo da se senzacije pamte. Pitanje je koliko daleko ići u kompleksnosti tih senzacija, a za najnevjerojatnije doživljaje nerijetko nije bitna samo savršeno pripremljena hrana, već i „priča“ tj. storytelling.

Meni je neobičan spoj trilera, horora i komedije redatelja Marka Myloda, autora serija kao što su Shameless, Game of Thrones i Succession, a radnja je smještena u luksuzni restoran na otoku s kojeg će se neki možda vratiti, a neki ne. Svaki detalj ovog filma neizostavan je dio cjeline koja vas neće ostaviti ravnodušnima.  

Osim raskošnih degustacijskih menija koje im priprema slavni kuhar ovjenčan brojnim nagradama i priznanjima (Ralph Fiennes), suočit će se i s neočekivanim razvojem događaja. U drugoj glavnoj ulozi pojavljuje se sjajna mlada glumica Anya Taylor Joy, poznata po serijalu Queen’s Gambit, a uz nju i Ralpha Fiennesa tu su i Nicholas Hoult, John Leguizamo, Aimee Carrero i brojna druga poznata hollywoodska imena.

Film možeš pretpremijerno pogledati u svim CineStar kinima u srijedu 16. studenog u distribuciji Blitza, a u Kaptol Boutique Cinema i Gold Classu u Arena Centru očekuje te program Kino & Vino koji osim filma, nudi i kušanje izuzetnog vina Kaiken Indomito Cabernet Franc te nagrađivane džemove s posebnim naglaskom na organski džem od smokve Dida Boža. 

Gold Class u okviru doživljaja uključuje i večeru u dvorani, dok je u Kaptol Boutique Cinema uz tastinga uključeno i piće u baru prije ili poslije filma. 

FOTO: PR

michelin

Nastavi čitati još zanimljivih gastro priča:

  1. toskana_hrana
  2. napulj_hrana
  3. toskana_vino
  4. napulj_cornicello