Vjerujem da ne postoji osoba koja može odoljeti toplom uštipku! Ja osobno uštipke obožavam u raznim varijantama, s namazima, ali bez problema ih mogu jesti i bez. Nažalost, nisam dična u njihovoj pripremi. No, ako si ti za razliku od mene poznat kao pravi maher na tom polju, trebaš se prijaviti na natjecanje “Zlatni ušćipak” koje se organizira ovog prosinca u Otočcu. 

Naime, turistička zajednica grada Otočca odlučila je ovo blagdansko doba zasladiti natjecanjem u pripremi uštipaka. Natjecanje simpatičnog naziva „Zlatni ušćipak“ održat će se subotu 17. prosinca u gradskom parku u Otočcu. 

Mogu se prijaviti svi zainteresirani natjecatelji u timovima od minimalno dvije do maksimalno et sudionika. Turistička zajednica svakoj će ekipi osigurati stol za potrebe pripreme smjese, osnovne namirnice (brašno, ulje, vodu, mlijeko, prašak za pecivo, sol i jaja) te zdjelice i vilice za degustaciju. Svaki tim dužan je sebi osigurati alat i posude za rad, plin i plamenik. Također, svaki tim može po želji dodati u smjesu vlastite namirnice, jer tko zna možda im baš one pomognu pozlatiti uštipke.

Manifestacija će započeti u 16 sati, a ocjenjivanje uštipaka i proglašenje pobjednika bit će u 19 sati. Svi prijavljeni timovi moraju do 18 sati pripremiti svoje uštipke, nakon čega će uštipci biti predani na ocjenjivanje žiriju.

Ako si zainteresiran za sudjelovanje na natjecanju “Zlatni ušćipak”, prijaviti se možeš ovdje. Popunjen i potpisan obrazac moguće je dostaviti osobno u ured Turističke zajednica Grada Otočca na adresi Kralja Zvonimira 17, svakim radnim danom od 07:00 do 15:00 sati ili putem e-mail adrese tzg.otocca@gmail.com. Rok za prijavu je 15. prosinca do 15 sati.

FOTO: Unsplash

advent_hrvatska

Otkrij još zanimljivih blagdanskih priča:

  1. medenjaci_pille_r_priske_unsplash
  2. ucka
  3. santa_co_shank-min

Tags