Valentinovo uvijek sa sobom povlači i javnu raspravu o komercijalizaciji toga spomendana, odnosno o pretjeranom trošenju novca na darivanje voljenih koje u veljači potiču brojne kompanije. Drugu osobu zapravo možeš razveseliti originalnim darom po koji ne moraš u šoping-centar, već samo do jedne od suvenirnica Nacionalnog parka Krka. 

Naime, 14. veljače, osim Dana zaljubljenih, obilježavamo i Međunarodni dan darivanja knjiga. Posljednjih nekoliko godina Nacionalni park Krka tog dana daruje knjižnice ili čitaonice knjigama u vlastitom izdanju.

Ove godine pozivaju građane da se pridruže akciji „Knjiga od srca“ i u neku od suvenirnica u Šibeniku, Drnišu ili na Skradinskom buku donesu (najmanje) dvije knjige u ispravnom stanju, za koje će zauzvrat dobiti na dar knjigu “Legenda o Krki” na hrvatskom ili engleskom jeziku. Tvoje knjige će Krka darovati odabranoj udruzi ili ustanovi, ovisno o njihovoj tematici. 

Knjiga od srca za Valentinovo 2 (1)

Knjige možeš donijeti od 13. do 19. veljače u radnom vremenu suvenirnica, koje možeš pronaći na službenim mrežnim stranicama Parka. Na taj ćemo način svi zajedno sudjelovati u razmjeni i znanja i pažnje, što povezuje ta dva dana koja obilježavamo 14. veljače. 

Fotomonografija Legenda o Krki, s fotografijama Davora Šarića i tekstom Veljka Barbierija, s bajkovitim fotografijama i poetičnim izričajem, objavljena 2010., jedno je od najatraktivnijih izdanja Nacionalnog parka Krka – prigodan dar upravo za Dan zaljubljenih

Naslovna fotka: Unsplash

Nastavi čitati:

  1. jezero_bajer_fuzine
  2. ris_wwf_valentinovo
  3. covjeca_ribica
  4. nacionalni_park_krka