Nacionalni park Krka predstavio je novi turističko-planinarski zemljovid koji će istinskim zaljubljenicima u prirodu boravak u Parku učiniti ugodnijim i sigurnijim. 

„Izuzetno nam je drago što smo realizirali ovaj projekt s članovima HGSS-a, s kojima njegujemo kvalitetnu i kontinuiranu suradnju već dugi niz godina i s kojima nas veže Sporazum o zajedničkom interesu s ciljem zaštite životinja i imovine“, istaknula je ravnateljica Javne ustanove Nacionalni park Krka Nella Slavica, te dodala: „Zahvaljujem svim partnerima na projektu, koji su prepoznali njegovu važnost i svojim ga aktivnostima podržali.“

Osim što donosi detaljan prikaz šireg područja NP „Krka“, na zemljovidu su ucrtane sve poučno-pješačke staze i vidikovci, te najduže biciklističke rute koje prolaze kroz NP „Krka“.

„Staze u NP ‘Krka’ su markirane, uređene i sigurne, a najviše nas se dojmilo što svaka ima svoju povijest. S kolegom Momirom Karabuvom proveli smo 90 sati u obilasku terena i dodatnih 40 u obradi podataka. Izuzetno smo sretni i zahvalni što smo mogli uživati u otkrivanju ljepota Krke, istaknula je Antonija Mihaljević, dugogodišnja članica HGSS-a.

Zemljovid NP „Krka“ nastao je u sklopu programa „Kartografija HGSS-a“, o kojem je govorila Jasmina Benčić Martinjak, voditeljica Odjela za kartografiju HGSS-a: 

„Izrada zemljovida dio je preventivnih aktivnosti koje pridonose povećanju sigurnosti kretanja i boljoj komunikaciji među dionicima koji sudjeluju u akcijama pretrage terena i spašavanja unesrećenih. Za bazu podataka, uz tiskane zemljovide važni su i oni digitalni jer se mogu ažurirati u realnom vremenu“.

Novi turističko-planinarski zemljovid se može kupiti u suvenirnicama Nacionalnog parka „Krka“.

Naslovna fotka: Unsplash

Otkrij još zanimljivih priča:

  1. veliki_risnjak
  2. kudin_most
  3. uvala_zavratnica