Otkako je javnosti predstavljan obnovljen Koranski planinarski put, ova predivna kružna staza privlači pozornost brojnih planinara i ljubitelja prirode. I to s punim razlogom! 

Malo, ali vrijedno planinarsko društvo Crvene stijene pozivaju sve zainteresirane da im se priključe 25. ožujka na Dan Koranskog planinarskog puta.

pd_crvene_stijene

“Pokušavamo spojiti planinarenje, zaštitu prirode i promidžbu ruralnog života, te nam je u cilju da dođe što više zaljubljenika u prirodu i naš kraj s obzirom na to kako je kod nas turizam kao i priroda netaknut. Po prvi put u prodaju idu dnevnici obilaznice Koranski planinarski put. Volimo se družiti, hodati, kampirati, malo rakije probati i tako, veseli smo pa vesele i pozivamo”, ukratko je poručila ekipa iz Crvenih stijena. 

koranski_planinarski_put

Okupljanje će se odvijati kod nekadašnje osnove škole u selu Gornje Gnojnice u Općini Cetingrad u period od 9 do 10 sati ujutro kada će se vršiti prijava te će se ujedno moći kupiti i dnevnik obilaznice po cijeni od osam eura. Značka se dobiva s prikupljenim pečatima kontrolnih točaka. Polazak je predviđen u 10 sati s lokalnim vodičima. 

koranski_planinarski_put

Planirano trajanje izleta iznosi oko četiri sata. Staza je kružna i duga je oko 13 km. Najviši vrh pohoda je 295 m s vrhom Crkvina. Staza nije zahtjevna i preporučuje se standardna planinarska oprema. 

Kakav bi to pohod bio bez druženja – stoga najavljujemo cetingradsko prelo na kupalištu u Gnojnicama. Na početku pohoda domaćini će osigurati domaće specijalitete za zagrijavanje, a na druženju na kupalištu po simboličnim cijenama moći ćete probati ‘nešto na žlicu’. Možda najbolje da žlica bude iznenađenje kad se upravni odbor dogovori oko začina i recepture. Obećavamo da će biti jako jako ukusno. ;)”, poručuje planinarsko društvo. 

koranski_planinarski_put

Prijaviti se možeš do 23. ožujka kada ujedno treba najaviti i kupovinu dnevnika. Prijave uputi Anamariji na 095/8504760 ili pošalji mail na pdcrvenestijene@gmail.com.

“Crvene stijene se bacaju u organizaciju i ponavljamo mantru od lani kako je izvanredan osjećaj biti izgubljen u prirodi u pravom smjeru 😉 Veselimo se zajedničkom pohodu i priželjkujemo sunce, sunce, sunce.  Neka vas prate lijepi dani do druženja”, za kraj poručuje ekipa iz Crvenih stijena. 

FOTO: PR

Otkrij još zanimljivih planinarskih priča:

  1. od_ivane_do_tadije
  2. kamenjak_Staza