Planinarsko društvo Crvene stijene iz Cetingrada pozivaju sve planinare i zaljubljenike u prirodu 26. ožujka na zajednički planinarskih izlet povodom službenog otvaranja novoobnovljene i markirane staze Koranski planinarski put.

Koranski planinarski put je kružna planinarska staza, počinje kod nekadašnje osnovne škole u selu Gnojnice, vodi uz ponor Jovac, potom kanjonom Korane uz nekoliko živopisnih mlinica do mjesnog kupališta na Korani. Staza se oštro nastavlja prema Crkvini, što je ujedno i najviša točka na dionici, a nalazi se na 295 metara nadmorske visine. Tu se nalazi mjesna kapelica i ostatci crkve iz 15. stoljeća. Stižemo do Crvenih stijena s kojih se pruža prekrasan pogled na Koranu i mlinice, a nakon vidikovca put vodi natrag do škole. 

Okupljanje je predviđeno u razdoblju između 8.30 do 9 h pored gore navedene osnovne škole. Organizatori ističu kako kružna staza nema većih uspona, a najzanimljivija atrakcija na putu je Korana i vidikovac na Crvenim stijenama. 

Za izlet je potrebna standardna planinarska oprema, a izlet se zaključuje s druženjem na lokalnom kupalištu uz Koranu. Kupone za hranu i piće bit će moguće kupiti na dan pohoda. 

Sva društva kao i pojedinci se na izlet mogu prijaviti do 23. ožujka na pdcrvenestijene@gmail.com ili na kontakt broj 095/8504-760.

“I sami znate kako je izvanredan osjećaj biti izgubljen u prirodi u pravom smjeru 🙂 Veselimo se zajedničkom pohodu u kombinaciji šume i vode kao i druženju uz izvanredne specijalitete cetingradske tradicije”, poručuju organizatori.

Naslovna fotka: IG plitvice.valleys

Otkrij druge planinarske staze:

  1. horvatove_stube
  2. lokvarsko_jezero
  3. park_suma_golubinjak
  4. mosor_sveti_jure