Slovenski brend Alpine Princess od samog osnivanja ubrajam među svoje omiljene outdoor brendove. Njega je pokrenula Slovenka Sandra Šuc, strastvena planinarka i sportašica. Ovaj slovenski brend je potpuno prilagođen ženskoj figuri, a kada to spojiš s kvalitetnim materijalom i izradom, dobiješ fantastične komade. Brend je nedavno promijenio svoje ime u Alpine Nation, a povodom toga sam popričala s timom o njihovom novom poglavlju. 

“Uz ovo ime vežu nas brojne lijepe uspomene. Čvrsto vjerujemo da je ime odigralo značajnu ulogu u omogućavanju izgradnje goleme i napredne zajednice aktivnih žena. Nije bila laka odluka, ali mislimo da je dobra. I dalje ćemo zadržati Alpine Princess i logo, ali kao Alpine Nation podbrend”, objasnili su iz Alpine Nation.

alpine_nation

Dva su glavna razloga zbog kojih se tim odlučio na promjenu imena. Počeli su uviđati kako nekadašnji naziv ponekad sugerira da su njihovi proizvodi više vizualni nego što su kvalitetni, što je potpuno pogrešno. Ovaj brend ulaže puno truda u izvrstan dizajn, no jednako je usredotočen na kvalitetu i performanse. 

alpine_nation

“Vjerujemo da će novo ime to bolje signalizirati. Drugo, neke se žene teško poistovjećuju s riječju ‘princeza’. Zamijenivši princezu s ‘nacijom’, vjerujemo da možemo biti inkluzivniji, a da pritom ostanemo vjerni našoj temeljnoj vrijednosti – izgradnji zajednice istomišljenika.”

Rebranding nije jednostavan te on uključuje brojne promjene, poput zamjene promotivnih materijala, logotipa proizvoda, dizajna web stranice, ali i one koje se odvijaju na društvenim mrežama. Iz brenda su naglasili kako učinkovita komunikacija je također ključna za osiguranje uspješne tranzicije. 

alpine_nation

“S markom Alpine Princess dosljedno smo usmjereni na razvoj inovativnih proizvoda i usavršavanje postojećih. Dok prelazimo na Alpine Nation, ostajemo predani isporuci proizvoda vrhunske kvalitete koji zadovoljavaju potrebe aktivnih žena, a možete očekivati ​​još uzbudljivije dodatke našoj liniji proizvoda”, za kraj su poručili. 

FOTO: PR

Nastavi čitati:

  1. ljubavna_cestica_crikvenica
  2. omis_planinarske_staze
  3. alpine_princess