Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski uz pomoć Grada Novog Vinodolskog i KTD-a „Ivanj”, a u suradnji s ugostiteljima s područja grada, organizira najpoznatiju novljansku gastro manifestaciju – Novljanske gušte. U nedjelju, 10. rujna od 10 sati Trg Ivana Mažuranića novljanski će ugostitelji ispuniti vrhunskim delicijama, slasticama te vinima i pjenušcima. Za cijenu od tri i četiri eura moći će se kušati gastro delicije i slastice, za dva eura 1 dcl vrhunskog vina te za četiri eura pjenušac.

Nagradite se škampima na buzaru s palentom, pašticadom od tune, salatom od mrkača, ribljim arancinima na kremi od graška i mente s umakom od kvarnerskih kozica, brudetom od liganja ili ako možda nisi riblji tip – šurlicama s tartufatom, Wrap’s piletinom ili svinjetinom, mađarskim perkeltom ili jednim neobičnim ukusnim jelom u obliku pilećeg sladoleda s umakom. 

novljanski_gusti_novi_vinodolski

Slatkoljupci će također doći na svoje. Trgom će se širiti primamljivi mirisi Mošunskih frita, palačinki s nugatom ili sirom te XXL Princeza. Sigurni smo da ćeš u šarenilu jela izabrati najukusniju deliciju za sebe, a ovo su samo neka od jela u kojima ćeš moći uživati. Naravno da nećeš ostati ni žedan. Kod ugostitelja će se moći kušati vrhunska vina ovog kraja, dok će vinarija Pavlomir nuditi i svoje nagrađivane pjenušce. Za glazbenu kulisu i dobru zabavu pobrinut će se Trio Insula, koji će upotpuniti ugođaj primorskog kraja.

Dok će vrijedni ugostitelji pripremiti ukusne zalogaje, konzumacijske bonove prodavat će uvijek vesela i nasmijana udruga „51+” na nekoliko lokacija blizu samog mjesta događanja.

novljanski_gusti_novi_vinodolski

S obzirom na to da se ovim događanjima zatvaraju ljetna događanja u Novom Vinodolskom, dok čekaš događanja koja nas očekuju u hladnijem dijelu godine, prepusti se Novljanskim guštima te započni putovanje okusima!

novi_vinodolski_vodic

Otkrij još priča iz okolice Novog Vinodolskog:

  1. nebeski_labirinti_novi_vinodolski
  2. drivenik_vinodol
  3. drivenik_vinodol