Knjiga Milana Majerovića-Stilinovića “Srce mog medvjeda” vraća se na mjesto gdje je sve počelo – u Markov brlog u Nacionalni park Risnjak. Osim što Milanova knjiga priča priču o jednom posebnom Goraninu, Marku Turku, ona je i oda samom kraju. Doživi knjigu i Markov kraj na ovoj posebnoj promociji koja će se dogoditi u subotu 9. rujna. 

“Pozivamo vas da nam se pridružite na jedinstvenoj promociji knjige koja će se održati u sklopu obilježavanja 70 godina od osnivanja Nacionalnog parka Risnjak. S programom započinjemo u 10 sati u upravnoj zgradi Parka gdje će nam knjigu ‘Srce mog medvjeda’ predstaviti autor Milan Majerović-Stilinović. Nakon toga, znanstvenik Slaven Reljić upoznat će nas s velikim zvijerima koje obitavaju na području Risnjaka. A onda svi zajedno krećemo na pješačenje, prvo poučnom stazom Leska, a zatim do Markovog brloga. Na lokalitetu Markov brlog odmorit ćemo se i uživati uz druženje i čitanje ulomaka iz knjige ‘Srce mog medvjeda’, a potom se vratiti do uprave parka Horvatovom stazom. Oni ambiciozniji mogu nastaviti do vrha Risnjaka ili ostatak dana iskoristiti po vlastitoj volji i u vlastitoj organizaciji”, piše na službenoj stranici Parka

Srce_mog_medvjeda_milan_majerovic_stilinovic

Ulaznica za sve one koji planiraju pješačenje iznosi pet eura, a moći će se kupiti na licu mjesta. Dužina staze iznosi oko devet kilometara, a planirano trajanje uz pauze nešto više od tri sata. 

Pročitaj veliki intervju s autorom knjige “Srce mog medvjeda”:

  1. milan_srce_mog_medvjeda16