Odvaži se na vikend najveselijih novogodišnjih odluka u općinu Fužine, poznatu gorsku rivijeru s tri jezera, gdje te očekuje najoriginalniji novogodišnji program u srcu netaknute prirode i kultni Ispraćaj Stare i doček Nove godine u podne 31. prosinca.

Šetnja pod bakljama uz labuđe jezero Bajer do špilje Vrelo

Subota, 30. prosinaca rezervirana je za najromantičniju Šetnju pod bakljama uz labuđe jezero Bajer do špilje Vrelo, a zagrijavanje pred šetnju je kod beach bara Čoka uz glazbu harmonike, gitare i berde te kuhano vino ili topli čaj. Nakon registracije i urnebesno zabavnog zagrijavanja slijedi šetnja pod zvjezdanim goranskim nebom, uz svjetlo baklji, duž jezera Bajer pa sve do špilje Vrelo. Špilja je prirodni fenomen koju krase podzemni ukrasi, gorski izvor, jezero, ponor i potok. Jedina je turistički uređena špilja u Europi koju mogu posjetiti sve generacije pa i roditelji s djecom u dječjim kolicima te osobe u invalidskim kolicima.

nova_godina_fuzine

Kultni Ispraćaj Stare i doček Nove godine u podne za sve generacije

S nestrpljenjem se očekuje 31. prosinca kada općina Fužine po 23. put postaje domaćin najoriginalnijoj novogodišnjoj proslavi. Kultni Ispraćaj Stare i doček Nove godine u podne za sve generacije započinje već od 10 sati kada će pristići i putnici novogodišnjim vlakovima iz pravca Rijeke i Zagreba. Za glazbeni dio pobrinut će se grupe Vigor i Insula. 

nova_godina_fuzine

Od 11 sati sudionici će bodriti i Opatijske kukale tijekom najhladnijeg zarona u jezero Bajer. Odbrojavanje zadnjih 10 sekundi do podne kulminirat će pucnjem iz topa s brane u centru Fužina i to pod stručnim vodstvom Gradske straže Bakar. U to vrijeme će se uključiti i video link direktno s Laponijom  kada će Djed Božićnjak na engleskom jeziku poželjeti sve najbolje svim sudionicima kako bi dobro raspoloženje pretočili i u snažne novogodišnje odluke.

nova_godina_fuzine

Zimski vrt Djeda Božićnjaka i vilenjaka s klizalištem, 31. prosinca bit će posebno radostan jer uz niz radionica najmlađe posjetitelje očekuje i Dječji doček uz spektakularan vatromet u popodnevnim satima. Odvaži se i na novogodišnji izlet „Preradovićev vrh i dva jezera“ uz stručno vodstvo kada ćete uživati u čarima prirode i zakusci domaćih proizvoda, a povratak je planiran nešto prije podne kako bi svi sudionici uživali u najoriginalnijoj novogodišnjoj proslavi. 

Prvi dan 2024. godine rezerviran  je za prigodnu novogodišnju zdravicu kada će se uz nastup trio saksofona nazdraviti godini turizma jer općina Fužine u Novoj slavi 150 godina turizma. Blagdansko raspoloženje i druženje s Djedom Božićnjakom i vilenjacima u Zimskom vrtu uz niz radionica i klizanja na klizalištu trajat će sve do 7. siječnja, a 6. siječnja je na programu i koncert Damira Kedže&Banda.

Nastavi čitati još priča iz Gorskog kotara:

  1. skradski_vrh
  2. schlosserov_dom_risnjak
  3. park_suma_golubinjak
  4. spilja_lokvarka_gorski_kotar

Tags