Proljeće je i službeno stiglo, a s njim i sve jača želja za sjajnim planinarskim izletima, posebno u hrvatske nacionalne parkove. No, zbog vremenskih prilika potreban je oprez.

Nacionalni park Sjeverni Velebit jedan je od najpopularnijih za sve ljubitelje netaknute prirode, a legendarna Premužićeva staza, kao i Hajdučki i Rožanski kukovi, oduševljavaju planinare koji se odvaže svoje slobodno vrijeme provesti u ovom kutku Hrvatske.

premuziceva_staza

No, ako si već ovaj vikend planirao odlazak u NP Sjeverni Velebit, iz uprave parka poručuju da je potrebno još strpljenja i odgoda puta. Iz parka poručuju kako je cesta do Zavižana je u lošem stanju, ima dosta odrona kamenja, a dio ceste od Plješivičkog odvojka do Zavižana prohodan je samo za terenska vozila. Također dodaju kako sezona posjećivanja Parka još uvijek nije započela, te se ulaz ne naplaćuje, a svi posjetitelji u Park idu na vlastitu odgovornost.

Sjeverni Velebit te čeka, ali ipak u skladu s ovim službenim upozorenjima još malo ipak treba pričekati. Sigurnost prije svega!

premuziceva_staza_velebit