Sve je spremno za Taste Like Dalmatia Drniš – Festival drniškog merlota koja će se održati u Drnišu tijekom vikenda 31. svibnja i 1. lipnja 2024. Manifestacija, u organizaciji Turističke zajednice Grada Drniša rezervirana je za uživanje u dobrom vinu i društvu, a ulaz na festival je besplatan!

Sva vina moći će se kušati na čaše za što je potrebno kupiti kupone, a na ovom festivalu će svoje merlote predstaviti Vizzulin wine, Vinarija Skelin, Vinarija Džapo, Ško vina, Vinoplod vinarija Šibenik, Vinarija Parat, Masvin, Drniški vinogradar, a u goste stižu dragi Slavonci, Zadruga Vrhunsko vukovarsko! Radno vrijeme festivala bit će od 18:00h do 00:00h.

U sklopu festivala imat ćeš priliku poslušati i zanimljiva predavanja, panel raspravu koju će voditi doc. Željko Andabaka, otkriti umjetnika u sebi ako se prijaviš na wine&paint radionicu koju će voditi akademska slikarica Katarina Urem, zaigrati sve popularniju društvenu igru Cornhole, prijaviti se na degustaciju najboljih domaćih i svjetskih merlota, kroz koju će te voditi Daniel Čečavac. Za dobru atmosferu pobrinut će se grupa Fenix i Branimir Bubica i klapa Sebenico.

”Prošlogodišnji Festival drniškog merlota pokazao se kao izvrsno posjećena i medijski odlično popraćena manifestacija koja za cilj ima učiniti vina drniškoga kraja prepoznatljivima, ali i stvoriti veći broj vinara u ovom kraju. Vjerujemo kako tradicionalan proizvod sa suvremenim znanjima o prodaji i prezentaciji može ostati očuvan i jedinstven” rekla je Ivana Menđušić, direktorica Turističke zajednice Grada Drniša.

Pokrovitelji festivala su Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Šibensko-kninske županije, Grad Šibenik i Grad Drniš, a sponzori Vinoplod Vinarija Šibenik, Drniški vinogradar i Coca Cola. Medijski pokrovitelj je Radio Drniš.

Foto: PR