New York, Pariz, Šangaj, Dubai, Kuala Lumpur te trinaest ostalih ništa manje atraktivnih lokacija po cijelom Svijetu dokaz je da odlična ideja i predani rad uz malo sreće vode do nevjerojatnog uspjeha. 

Split svim svojim čarima, bogatom tradicijom, veličanstvenom poviješću, ljepotom prirodne i kulturne baštine može parirati baš svakoj do sada spomenutoj lokaciji, a kao drugi najveći hrvatski grad i turistička meka logično je mjesto za sljedeći Muzej iluzija. 

Tako će od proljeća 2020. Splićani i svi njihovi gosti svjedočiti carstvu iluzija, neobičnih soba, vortex tunela, zanimljivih holograma, te ostalih eksponata koji se većinom proizvode u Hrvatskoj, na što smo izuzetno ponosni. Obožavatelji svog lika i djela uživat će u stolu klonova gdje sjedite sa samim sobom i još petoricom vaših klonova. Moireovi uzorci omogućit će ti doživljaj stvaranja beskonačnog broja iluzija, dok će se varljivo prstenje i varljivi štap vješto poigrati s tvojim osjećajem za prostor. Dvosmisleni cilindar naučit će te da izravni pogledi na objekte i njihovi odrazi u ogledalu stvaraju različita tumačenja njihovih oblika. Iza svake iluzije krije se znanost što će budućim posjetiteljima vješto prenijeti muzejski vodiči i iluzionisti pri svakom obilasku.

Muzej_iluzija_split

Muzej iluzija opremljen je i pametnim shopom i pametnom igraonicom koja se temelji na Dilemma games didaktičkom programu, odobrenom od strane Ministarstva obrazovanja i znanosti.  Slagalice, mozgalice i zagonetke osvojit će sve posjetitelje neovisno o dobi, baš kao što su polako ali sigurno osvojile i škole unutar projekta podrške kurikularnoj reformi.

Muzej iluzija jest Muzej 21. stoljeća u svakom smislu te riječi. Predstavlja i pruža interaktivno, edukativno, vibrantno i zabavno iskustvo. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *