Prošli rujan sam nakon dugo godina ponovno posjetila Vukovar. Ostala sam oduševljena koliko se grad promijenio naspram mog prošlog posjeta. Proveli smo dan istražujući sami grad i njegovu okolicu, a posebno su mi se dojmila mnogobrojna street art umjetnička djela. 

Moram priznati da do tog trenutka nisam bila čula za street art festival VukovART niti sam znala da tako divnih djela ima na vukovarskim ulicama. Na kraju smo pola šetnje proveli u potrazi za muralima. 

Vukovar

I ove godine se održava VukovART i to od 15. svibnja do 15. lipnja. Petu godinu za redom grad će ugostiti najveća imena svjetske street art scene. Ove godine stiže deset umjetnika s tri kontinenta: Boa Mistura iz Španjolske, BustArt iz Švicarske, Jana Brike iz Latvije, Mr Woodland iz Njemačke, Victor Splash iz Rusije, Artez iz Srbije, Juandres Vera iz Meksika, Kerim Mušanović iz Bosne i Hercegovine, Šumski iz Hrvatske te Marion Ruthardt iz Njemačke.

Do sada je u sklopu ovog fantastičnog festivals nastalo 23 street art djela. Mi, naravno, nismo stigli vidjeti baš sva djela, no to ne znači da nećemo u njima uživati nekom drugom prigodom. 

Nestrpljivo iščekujem što će se ove godine stvoriti na ulicama i fasadama Vukovara. 

Pročitaj još zanimljivih priča:

  1. kopacki_rit
  2. papuk_jankovac
  3. slavonija_baranja