U sklopu projekta Via Adriatica, pokrenuta je kampanja, čiji je cilj prikupljanje sredstava za izradu sveobuhvatne mobilne aplikacije. Kampanja je pokrenuta na prvoj hrvatskoj crowdfunding platformi – Croinvest, pod sloganom “Staze su ljudi! – Budi i ti dio aVAnture!”, a trajat će 30 dana.

Via Adriatica je prva hrvatska dugometražna pješačko-biciklistička staza, koja povezuje istarski rt Kamenjak s rtom Oštra na Prevlaci. Staza duga 1100 kilometara prolazi kroz nacionalne parkove, strogi rezervat prirode, značajne krajobraze i cijeli niz drugih zaštićenih područja i kulturnih dobara. Dotiče riječne tokove te sve priobalne planine i planinske masive. 

Kao takva predstavlja novi turističko-pustolovni koncept, koji su prepoznali planinari i zaljubljenici u prirodu iz Hrvatske i inozemstva. U 2020. godini, pješačka staza dobila je svoju biciklističku inačicu Via Adriatica Bike.

Izrada “all-in-one” mobilne aplikacije, logičan je korak u razvoju staze, koju će ove godine pohoditi rekordan broj hodača i biciklista. Putem aplikacije, u svakom će se trenutku moći pristupiti ključnim informacijama o stazi, što će olakšati snalaženje i kretanje. Aplikacija će također biti namijenjena domaćim i stranim izletnicima, planinarima i turistima koji će putem nje dobiti informacije o kulturno-povijesnim te prirodnim znamenitostima u područjima kojima prolazi staza.

Budući da izrada ovakve sveobuhvatne aplikacije nadilazi volonterski entuzijazam ljudi koji već pet godina grade Via Adriatica priču, pokrenuta je crowdfunding kampanja, koju možeš podržati donacijom ovhttps://croinvest.eu/kampanja/via-adriatica-staze-su-ljudi/dje.

Nastavi čitati:

  1. ranko_daniel_via_adriatica
  2. via_adriatica_trail
  3. tatjana_savoric_moja_planina-min