Idealna prilika da nabaciš tenisice na noge i nazdraviš sa sjajnom ekipom na četvrtom Wine & Walk by the sea! Početak jeseni u Istri postao je nezamisliv bez ove jedinstvene šetnje uz more s vinskom čašom.

Područje sjeverozapadne Istre vrlo je atraktivno i u ova doba godine, mogli bi reći čak i čarobno, uz sve boje koje jesen donosi. Ovom manifestacijom sudionici imaju priliku otkriti zelenu oazu koja okružuje Novigrad,  doživjeti prirodu u svim bojama jeseni te uživati u odličnim vinima naših vinara i istarskim delicijama koje će pripremiti novigradski ugostitelji. Staza prolazi uz plaže, vinograde i maslinike, kroz šumu i livade, s pogledom na more, na grad i na uvijek očaravajući zalazak sunca“, rekla je Vesna Ferenac, direktorica Turističke zajednice Grada Novigrada-Cittanova

Wine_Walk_by_the_sea_Novigrad

Vinska šetnja kreće u jutarnjim satima iz Kastanije, gdje vinoljupci preuzimaju „startni paket“ i sve potrebne upute. Prvi dio vinske avanture vodi kroz vinograde, maslinike i druge atraktivne lokacije do Dajle, a zatim se nastavlja stazom koja do idućih degustacijskih stanica prolazi uz more, pružajući prekrasan pogled na grad i njegove stoljetne zidine.

10 kilometara duga staza Wine & Walk by the sea ima šest okrjepnih stanica, a na svakoj se nude novi okusi i doživljaji uz glazbu i animaciju. Na tim wine & food punktovima šetače dočekuju vinarije: Moreno Ivančić, Stancija Fava, Ghira, Leonardo Palčić, Vina Demark i Pervino. Za hranu će se pobrinuti ugostitelji iz restorana Sergio, Kod Marice i Half 8 te konoba Nino i La Taverna, dok će slastice pripremiti pekara Ošo.

Wine_Walk_by_the_sea_Novigrad

Na okrjepnim stanicama nudit će razne sorte vina, kao što su malvazija, merlot, teran, cabernet, rosè i muškat te jela pripremljena od inćuna, bakalara, sipa, lignji, morskih plodova, ali i tartufa, mesa, gljiva i dr., tako da će sudionici imati priliku kušati raznoliku istarsku gastronomiju. Svaka okrjepa je prilika za „ćakulu“ s domaćim vinarima i ugostiteljima.

Završni punkt i cilj nalazi se iznad plaže Kastanija na livadi s koje se pruža predivan pogled na maslinike i novigradski zvonik. Tamo je predviđen nastavak eno-gastronomskog druženja za sve sudionike manifestacije, uz degustaciju jela i vina i prigodnu glazbenu animaciju.

Wine_Walk_by_the_sea_Novigrad

Kotizacije za sudjelovanje u ovom rekreativno-gastronomskom doživljaju su krenule i iznose 350 kuna, a sve informacije objavljene su na Facebook stranici Istria Wine and Walk gdje možeš pratiti i sve novosti, a više detalja možeš pronaći na službenoj web stranici.

Nastavi čitati brojne zanimljive priče iz Istre:

  1. pustinja_sterna
  2. rovinj
  3. Kabola
  4. spilja_mramornica

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *