Skijanje i Nacionalni park Plitvička jezera imaju zajedničku sponu još od osamdesetih godina prošlog stoljeća. Naime, u zimsku turističku ponudu spada i skijalište smješteno uz državnu cestu D429, u naselju Mukinje.

Skijalište je udaljeno oko dva i pol km od Ulaza 2 i hotelskog kompleksa Nacionalnog parka Plitvička jezera, odnosno oko pet km od Ulaza 1 i poznatog restorana Lička kuća, u smjeru jadranske obale. Petkom i subotom je organiziramo i noćno skijanje pod reflektorima.

Skijalište Mukinje na raspolaganju ima jednu vučnicu kapaciteta 400 skijaša na sat, koja te vuče na proplanak na oko 700 m n. v. odakle se možeš niz nekoliko staza spustiti u podnožje, na oko 640 m n. v. Dužine staza iznose približno 400 m, a osim skijanja i bordanja moguće je i sanjkati se niz padinu na koju se sanjkaši penju sami.

Ako nemaš vlastitu opremu, nema panike jer je svu opremu moguće unaprijed rezervirati. Također, zbog blagih strmina staza (prosječni nagib 15 %) skijalište je pogodno za početnike, rekreativce i djecu.

Cijene sadržaja i najma opreme možeš pronaći ovdje.

Naslovna fotka: Unsplash

Više o Plitvičkim jezerima saznaj u nastavku:

  1. koranski_planinarski_put
  2. plitvice_zimi
  3. plitvice
  4. plitvice
  5. plitvicka_jezera
  6. plitvice_zimi