Jedna od prekrasnih atrakcija koju možeš posjetiti za sjajan izlet zasigurno su Baraćeve špilje koje ovog vikenda započinju s radom! Naime, otvorene su kroz ožujak samo vikendom (petak, subota i nedjelja) od 10:00 do 17:00 sati, dok će od travnja do listopada biti otvorene svaki dan.

Zato su nadolazeći vikendi idealna prilika da upoznaš ljepote špilja i njezinih stanovnika, šarmantnih šišmiša, a obilazak Gornje Baraćeve špilje organiziran je u pratnji vodiča. Uzmi u obzir kako obilasci nemaju unaprijed određeno vrijeme već se formiraju prema dolasku posjetitelja. Vrijeme čekanja na polazak (između grupa) je u rasponu od 10 do 45 minuta, a ako želiš individualno posjetiti ovu atrakciju, prethodna najava nije potrebna. Po minimalan broj posjetitelja za organiziranje obilaska računaju se dvije odrasle osobe, što ujedno može biti i odlična ideja za spoj! 🙂

Ako sa sobom želiš povesti četveronožnog prijatelja, moraš znati kako kućnim ljubimcima nije dopušten ulaz u špilju, ali ako si na izletište Baraćeve špilje već doveo svog ljubimca, nema brige. Naime, na izletištu postoji Pet parking, mjesto predviđeno za ljubimce gdje se oni mogu ostaviti na povodcu u vidokrugu osoblja Baraćevih špilja koji će peseke držati na oku.

Cijena ulaznice za odrasle iznosi 75 kuna, za djecu od 7 do18 godina 40 kuna, a studenti, umirovljenici, planinari i izviđači će platiti 60 kuna.

Uz obilazak špilje, svim šetačima, rekreativcima i ljubiteljima nordijskog pješačenja na raspolaganju su i tri poučno-rekreativne staze, a više informacija o stazama možeš pronaći ovdje.

Naslovna fotka: Slavko Bionda za Baraćeve špilje

Ideje za dodatne špilje i izlete pronađi ovdje:

  1. lokvarsko_jezero
  2. spilja_mramornica
  3. cingarela_slap
  4. spilja_mramornica