Rijeka je bogatija za novi veliki gradski Park lovora na Kantridi, a službeno otvorenje održat će se 30. travnja. Otvorenje parka se održava u sklopu 12. “Proljeća u Šumi Striborovoj”, dugogodišnjem projektu Planinarskog društva Kamenjak i Gradske knjižnice Rijeka. 

Iza Parka lovora stoje vrijedne ruke riječkog planinarskog društva Kamenjak koji ga povodom svog 60. rođendana poklanja građanima Rijeke. Također, otvorenje parka sastavni je dio Tjedna dobre dječje knjige u organizaciji Gradske knjižnice.

“Ovaj put Šuma Striborova odlazi u posjet mlađem bratu Parku lovora – odmah u susjedstvu, pored Doma za starije osobe. Naime, priprema se službeno otvorenje parka koji je poklon Kamenjaka građanima Rijeke povodom 60 godina uspješnog djelovanja našega društva… Prošetat ćemo novim velikim gradskim parkom, razgledati Rock scenu i Učionicu te se malo duže smjestiti i zabaviti u Pričaonici koju su bajkovito uredili studenti Akademije primijenjenih umjetnosti. Na šumskim stazama nailazit ćemo na unikatne oznake i putokaze koje su izradili učenici Srednje škole za primijenjenu umjetnost.Tajnovit glazbeni ugođaj stvorit će Mateo Matijević i Ante Kljenak s neobičnim instrumentom nalik peki – handpanom”, najavila je ekipa iz Kamenjaka na svojoj službenoj stranici.

park_lovora

Planinarsko društvo Kamenjak započelo je uređivati Park lovora u sklopu Zelenog vala EPK Rijeka 2020. Tijekom 2021. radovi su nastavljeni kroz Riječki program lokalnog partnerstva. U trećoj godini uređenje Parka pomažu donacije građana, poduzetnika, tvrtki i ustanova.

I ti možeš biti dio otvorenja. Provedi subotu 30. travnja u prirodu u društvu cijele obitelji na laganoj stazi, a cijeli obilazak će trajati oko dva sata. Okupljanje sudionika je u 11 h na okretištu jedinice na Biviju kod kafića “Matea”.

Planinari savjetuju da se ponese oko dvije do tri litre vode kako bi svaki sudionik mogao dati svoj doprinos parku – zaliti novoposađene voćke.

ucka_staze

Nastavi čitati još zanimljivih priča s područja Rijeke:

Related Posts

  1. kamenjak_Staza
  2. put_tunera
  3. planinarsko_skloniste_ucka