Mjesec dana hedonizma! Tako bi se mogao opisati Festival peljeških okusa koji će od 15. lipnja do 15. srpnja na ovaj magičan poluotok privlačiti istinske bonkuloviće.

U program se uključilo pedesetak restorana, konoba, vinarija, OPG-ova, školjkara, kreirana su dva festivalska jelovnika koja se nude po cijeni od 150 i 230 kuna, određene etikete vina povoljnije su do 20 posto, a niže su i cijene posjeta uzgajalištima kamenica uz degustaciju na brodovima.

Ovo je drugi festival u ljetnoj sezoni, započinje završetkom atraktivnog Festivala peljeških kapetana i otkrit će najljepše okuse lokalnih specijaliteta koji su sastavni dio zdrave mediteranske kuhinje upisane na UNESCO listu nematerijalne baštine.

peljesac

Njezina tajna je u umjerenosti, ali i sezonskim namirnicama, kratkom putu iz mora i polja do stola, kratkoj termičkoj obradi i naravno, čaši vrhunskih vina, a takvih na Pelješcu ne nedostaje. Plavac je u svijetu proslavio ovaj poluotok, njime je zasađeno gotovo 90 posto vinograda koji se na nekim dijelovima strmo spuštaju prema moru kreirajući najljepše pejzaže. Dingač, Postup, plavac iz Ponikava ili s područja Dranča, najtraženiji su plavci, a sad je prava prigoda da ih degustirate.  

Festival peljeških okusa rezultat je suradnje turističkih zajednica općina Ston, Janjina, Orebić i Trpanj, koje drugu ljetnu sezonu organiziraju atraktivne festivale i na taj način promoviraju gostima atraktivnu ponudu i sadržaje naše destinacije. Iznimno me veseli što se u festivale uključuje sve veći broj ugostiteljskih objekata, OPG-ova i vinarija na poluotoku i na taj način pružamo turistima dodatnu vrijednost za novac te omogućujemo i stanovnicima Pelješca da uživaju u ljetu uz prigodne cijene“, istaknula je nova direktorica TZ općine Janjina Bianka Jasprica te dodala kako Pelješčane i njihove goste od 20. kolovoza do 20. rujna očekuje Festival soli, još jedno atraktivno događanje koje se ne propušta.

FOTO: arhive TZ općina Ston, Janjine, Orebića i Trpnja

Otkrij još zanimljivih gastro priča:

  1. food_truck_rijeka
  2. vis_hrana-