Nakon višegodišnjih uspješnica, Fuliranja i Zagreb Burger Festivala, u organizaciji kreativne agencije Kokoš ili jaje stiže novi gastro doživljaj na zagrebački Trg F. Tuđmana. Pizza Festival je prvi, u potpunosti digitalizirani festival u Hrvatskoj (narudžbe i plaćanje putem skeniranja QR koda i mobilne aplikacije).

Festival otvara svoja zelena vrata od 23. lipnja, a održava se do 3. srpnja i poziva sve obožavatelje najpopularnijeg jela na svijetu da svrate i kušaju jedan od petnaestak okusa. Pizza entuzijasti pripremati će klasike poput Napoletane i Romane, ali i neobične kombinacije, morske, strane, domaće i neočekivane. Tu su i jela od pizze – soparnik i komiška pogača. Institut za pizzu, ResTač, Picnic i Beg’s branit će boje/okuse ovoga megapopularnog jela.

Fotka: Unsplash

Slastice u okusima ljeta donosi Robert Hromalić, a od zanimljivosti izdvajamo tostirani sladoled i Crepes Suzette. DJ-i će zaokružiti dobru atmosferu, a Robert Mareković otvara jedanaestodnevni glazbeni maraton, jer dobra glazba važan je, treći element Pizza Festivala. Tekuće veselje u obliku ledenih pivskih kapi, uz ljetne koktele razgalit će i starije i mlađe, jer uz rashlađeno piće sve je slađe. Zato svrati u paru, s djecom ili ekipom do 3. srpnja, jer sigurno će biti okusa koje još nisi nikad probao. Radno vrijeme Festivala je od 12 od 02 h, a ulaz je besplatan.

Za više informacije posjeti Facebook profil festivala.

Naslovna fotka: Unsplash

napulj_gastro

Više o pizzi i ostalim ljepotama Italije pročitaj ovdje:

  1. toskana_italija