Nakon dugog i toplog ljeta, nakon smiraja ljetne vreve i silne užurbanosti, Rovinj te ponovno zove da kreneš putevima rovinjskih delicija te kušaš najfinije istarske specijalitete pažljivo sačinjene od sezonskih, autohtonih namirnica u čak sedam poznatih lokalnih restorana. 

Ne propusti jesensko izdanje gourmet manifestacije Putevima rovinjskih delicija koja će se održati od 1. do 8. listopada u Rovinju i zaputi se u neki od poznatih rovinjskih restorana u kojima će vrsni chefovi pripremati najpoznatija autohtona istarska jela. 

Odabereš li Brancin da Nino, Marinu, Fortunu, Štoriju, Dream, Santa Roma ili Ranch Fortunu sasvim je svejedno – jer koji god restoran odabrao ne možeš pogriješiti. Osim što će izbora biti za svakoga – od bogatih ribljih i mesnih menija, svi će posjetitelji moći uživati i u vrhunskim vinima lokalnih vinara, pomno odabranima kako bi se savršeno sljubila uz neodoljiva istarska jela. 

Putevima_rovinjskih_delicija

File brancina sa suhim pomidorima i paletom kao prilogom, fuži s pršutom, trukinjom i rukolom, lungić s vrganjima, salata od hobotnice s aromatiziranim krumpirom, istarska maneštra s bobići, istarski ombolo u vinu, buzara od škampi i školjaka i palenta ili možda čokoladni tart, panna cotta i baklava za desert samo su neki od vrhunskih specijaliteta koji te očekuju u Rovinju. Ako ti sve nabrojano nije dovoljan razlog da posjetiš ovaj šarmantan grad, svakako treba imati na umu će se sve te delicije moći kušati po promotivnoj cijeni od 140 kuna po meniju. 

Manifestacija Putevima rovinjskih delicija održava se u proljeće i jesen svake godine, a jedinu razliku čine sezonske namirnice koje se pomno biraju za goste kako bi im se najbolje dočarala posebnost godišnjih doba u Istri, ali i potaknula želja za otkrivanjem tradicije i autohtonih okusa. 

Putevima_rovinjskih_delicija

Rezerviraj svoje mjesto na vrijeme i ne propusti krenuti putevima nezaboravnih užitaka za sva čula jer jesen u Rovinju nikada nije bila primamljivija! 

Doživljaj cijelog grada sada je potpuno drugačiji nego u ljetnim mjesecima, kada od gužvi neke ljepote nije moguće doživjeti na jednak način – kreni u istraživanje i doznaj zašto je upravo Istra ove godine proglašena jednom od top svjetskih destinacija koje svakako valja posjetiti. 

Više informacija o ovoj gastro manifestaciji, doznaj na službenoj stranici.

FOTO: PR

istra_hrana
  1. pustinja_sterna
  2. teran_wine_and_walk
  3. cingarela_slap
  4. staza_bozanskih_izvora_rabac