Zbog ubrzanog načina života i svakodnevnih obveza, sve manje vremena odvaja se za opuštanje i odmaranje u prirodi. Uz to, ovisnost o modernoj tehnologiji i dostupnosti u svakom trenutku dana odmaže u punjenju baterija aktivnostima i boravkom na svježem zraku. Stanovnici velikih gradova posebno su pogođeni ”modernom pandemijom” koja je zavladala svijetom, no zahvaljujući Highlanderu i lakoj dostupnosti predivne planine Medvednice i njenog najvišeg vrha Sljemena, bijeg od iste nikada nije bio lakši.

Highlander je planinarski događaj koji spaja planinarenje, čovjeka i netaknutu prirodu u jedinstvenu avanturu života. Planinarska manifestacija se proširila u 17 zemalja diljem svijeta i time omogućila uživanje u atraktivnim stazama smještenim na veličanstvenim lokacijama koje nude najljepše prizore i poglede s visine. Nakon velikog iskoraka za brend s uspješno završenom sezonom u regiji i po prvi puta održanim događajem u Americi, zagrebačka gora Medvednica od 28. do 30. listopada po prvi puta će postati centar planinarenja. Upravo je dostupnost lokacije smještene iznad metropole bila okidač za organiziranje ovog festivala u jedinom glavnom gradu na popisu Highlander destinacija.

Trodnevni izazov od 59 kilometara idealan je za cijelu obitelj, a uz to omogućuje i bijeg od svakodnevne užurbanosti koje donosi glavni gradi. No, oni najbrži i oni koji zaista imaju samo vikend na raspolaganju, planinarsku avanturu bez problema mogu završiti i u 2 dana. Ruta prati Medvedničku transverzalu obojanu u živopisne boje koje su prepune prirodnih dragulja kao što su: slap Sopot i ribnjak Kraljičin Zdenac. 

highlander_medvednica

Sudionici će prepješačiti preko 500 kamenih stuba zvanih Horvatove stube, svim čulima doživjeti teren sličan Velebitu i istražiti veličanstvenu planinu koja se uzdiže iznad Zagreba kroz jedinstveni planinarsku avanturu. Sudjelovati mogu svi oni koji su spremni testirati vlastite granice, osvijestiti što nam priroda daje i žele iskusiti nešto novo.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti za Highlander 55, rutu u dužini od 59 kilometara koja će sa startom u Susedgradu i s ciljem u Sesvetama trajati tri dana. Predložena dionica prolazit će kroz četiri kontrolne točke: planinarski vrh Kameni svati, planinarsko sklonište Falat, najviši vrh Sljeme te Planinarski dom Lipa-Rog. Na istima će sudionici moći umiriti misli jogom, slušati glazbu uz logorsku vatru te ono najbitnije, zaboraviti na svakodnevne obveze, opustiti um i u potpunosti se spojiti s prirodom.

Iznimno nam je zadovoljstvo približiti Highlander zaposlenim ljudima i obiteljima koji nemaju vremena odvojiti više od vikenda za provođenje zajedničkog kvalitetnog vremena u prirodi. Uz to, bilo nam je važno organizirati događaj nadomak glavnoga grada i staviti naglasak na to koliko su zapravo aktivan odmor, opuštanje u prirodi i planinarenje lako dostupni, a toliko prijeko potrebni. Sve zainteresirane Zagrepčane i Hrvate iz ostalih dijelova države pozivam da nam se pridruže u planinarskoj avanturi koja će se nakon svjetske turneje, održati u srcu Highlandera, na Medvednici od 28. listopada”, rekao je Jurica Barać, Highlander direktor.

highlander_medvednica

Highlander Medvednica savršena je prilika za stanovnike Zagreba da ostave užurbani radni tjedan iza sebe i prepuste se uživanju u čistoj prirodi koja se nalazi nadomak gradu. 

Jedno je sigurno, tri dana u planinama uz odlično društvo zaljubljenika u planinarenje i prirodu iznjedrit će cjeloživotno iskustvo koje će se dugo pamtiti. Broj slobodnih mjesta je ograničen, a vrijeme za registracije limitirano. Upravo zato organizatori pozivaju sve zainteresirane da rezerviraju svoje mjesto na vrijeme.

Više informacija kao i link za registraciju nalaze se ovdje.

FOTO: Ana Soldo Dučić/Petar Dučić/Shutterstock

horvatove_stube

Otkrij još zanimljivih staza na Medvednici:

  1. slap sopot medvednica
  2. Kameni_Svati_medvednica
  3. brestovac_staza_55