Zagrebačka gastro scena postala je bogatija za jedinstveno mjesto čija se ponuda bazira na pomno odabranim morskim namirnicama pripremljenim na sasvim jedinstven način. U pitanju je Tunaholic fish bar koji je svoja vrata otvorio u samom centru, točnije u Petrinjskoj 47. Zaljubljenici u morske plodove od sada će moći uživati u slasnim zalogajima i rapsodiji bogatih okusa za svako nepce.

Franšiza, koja je s ciljem da ponudi nešto sasvim novo, 2020. godine pokrenuta u Poreču od strane obitelji Finderle. Ubrzo nakon toga otvoren je Tunaholic fish bar Rovinj, zatim poslovnica u Ljubljani, Trogir u lipnju ove godine, a sada je na red došao i dugo očekivani fish bar Zagreb. 

Pjat_Sv_Eleuterije_tunaholic

Priča je osmišljena do najsitnijih detalja; od lokacija u starim jezgrama spomenutih gradova, identičnog jelovnika, pripreme hrane i naziva jela, ambalaže, promocije brenda, do dizajnerskog uređenja objekata. Upravo zbog autohtone ideje pretvorene u moderno osmišljenu gastro priču, u kratkom vremenskom razdoblju, postao je prepoznatljiv i drugačiji te zaštićen u Hrvatskoj i raznim europskim zemljama.

“Ideja Tunaholic priče došla je odavno. Obitelj smo s preko 30. godina iskustva u ribolovu, poznavanju ribljih namirnica, uživanju u ribljim gastro delicijama. Volimo more, autohtona jela, ribu kao namirnicu. Šteta je da u ribarskim mjestima nikada nije bilo opcije pojesti burger od tune, najjednostavnije jelo kao girice i sardele, lignje ili salatu od hobotnice, onako s ‘nogu'”, izjavio je vlasnik Tunaholic brenda Patrik Finderle.

Osmišljen kao jednostavan koncept, vođen je time da se osnovna svježih i odabranih namirnica iz mora uklopi u jednostavan i zdravi  meni,  brze pripreme, modernog izgleda, te da se sve zajedno ponudi gostima u take away ambalaži. 

Jela od tune, sabljarke, morskog psa, lososa, girica, lignji, sardela i muzgavca osmišljena na drugačiji i originalan način ovaj street food koncept čini vrlo atraktivnim. U Tunaholicu se traže Pusterla, Peškera, Parentino, Decumanus i Rivetta, originalno osmišljena jela, koja su dobila naziv po starim ulicama i dijelovima grada Poreča. 

Tunaholic_zagreb

Osim dosadašnjih tuna burgera, sardela burgera, burgera od morskog psa i lososa, na bogatom meniju mogu se pronaći i delicije od sabljarke. U opciji fish&chipsa nudi basic fish – sardele, lignje i girice u simpatičnim kornetima to go, kao i fantastične Tunaholic krumpiriće. Za one koji preferiraju laganije obroke, ponuda jela sadrži i razne salate poput – salate Zuccato ili 2 Saints, te gluten free jela, Pjat Sv. Eleuterije i Pjat Sv. Eufemija. Novitet za 2023. je svakako Tunistra burger koji će po prvi puta biti predstavljen baš u Tunaholic Fish Bar Zagreb. Eco friendly fish bar je između ostalog, posvetio pažnju i ambalaži, koja je personalizirana, biorazgradiva te izrađena od recikliranih materijala.

FOTO: hrana Ana Knežević, interijer Bojan Zibar

split_gdje_jesti

Nastavi čitati još gastro priča:

  1. toskana_hrana
  2. fine_dining
  3. CICCHETI_2022_0023_1-min