Uz sjaj zvjezdanih lampica i zvuk Chopinovih nokturna, gornjogradski park Grič pretvorio se u najromantičniji skriveni kutak u gradu, inspiriran noću i zvijezdama. Ako nisi pretjerano raspoložen za gužvu i ljubitelj si lijepog i klasike, u Zimskom nokturnu pronaći ćeš svoje novo najdraže mjesto ovog Adventa.

U ovoj zimskoj romantičnoj priči tako možeš prošetati ispod zvijezda, podijeliti klupicu za dvoje ili pak otvoriti fini pjenušac, a taj trenutak za sjećanje imat će pritom i svoj soundtrack – nokturna Frédérica Chopina u izvedbi Jana Lisieckog. 

Stoga, nađeš li se u parku Grič, ne propusti doživjeti pravu romantiku Zimskog nokturna, zagledati se u posebnu svjetleću šumu i okružiti se zvijezdama padalicama koje donose sreću, proći ispod zvjezdanog svoda i poslušati kako zvuči najljepša zimska noć. 

Uz sve to ne zaboravi podijeliti te posebne trenutke! Zapratite @zimski_nokturno na Instagramu i prenesi svoj zvjezdani doživljaj uz #ZimskiNokturno i #AdventZagreb. U sanjivom ugođaju Zimskog nokturna možeš uživati sve do 7. siječnja 2023. godine.

Zimski nokturno se pokreće i ostvaruje u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, a potpisuje ga udruga Umjetnost za grad i kreativni tim koji čine Ana Mikin i Jelena Malenica. Na inicijativu Turističke zajednice grada Zagreba, ove godine Umjetnost za grad stoji iza uređenja još dvije adventske lokacije – tunela Grič (Polarni san) i parka Bele IV (Mjesečev vrt).

FOTO: Sanjin Kaštelan, Maja Riznić

advent_hrvatska

Otkrij još zanimljivih adventskih priča:

  1. Advent_Osijek
  2. polarni_san_gric
  3. carobna_shhhuma