Proljeće je simbol buđenja prirode pa se s prvim proljetnim danima otvaraju svi sadržaji u Nacionalnom parku Krka i ponovno plove izletnički brodovi. Pred tobom je mjesec ispunjen uživanjem u prirodi nemjerljive ljepote i izuzetnoj kulturno-povijesnoj baštini, koja se savršeno uklopila u okoliš krške rijeke, u kojem odolijeva prolaznosti vremena već tisućama godina. 

U mnogim jezicima travanj dolazi od latinske riječi aprilis, za koju se smatra da dolazi od glagola aperire, što znači “otvoriti”, pa simbolizira otvaranje cvijeća i latica. Zato u travnju i NP Krka otvara vrata proljeću promotivnom akcijom za sve posjetitelje koji ga odluče provesti u okruženju jedinstvene prirode, prepoznatljive u cijelome svijetu. 

krka_proljece

Cijena ulaznice za sve kopnene lokalitete u travnju je snižena 25%. To znači da posjetitelji mogu razgledati rimski vojni logor Burnum, najviši Krkin slap Manojlovac, manastir Krka i novouređeni Eko kampus Krka u Puljanima po cijeni od 7,5 eura za odraslu osobu. Za djecu od sedam do osamnaest godina ona iznosi 5,25 eura, dok je za djecu mlađu od sedam godina ulaz slobodan uvijek i svuda u Parku. 

Krka_Skradinski_buk

Na području izrazito siromašnom vodom, 72,5 km toka rijeke Krke prirodni je fenomen. Okružen četirima planinama i pod blagotvornim utjecajem mora, NP Krka zelena je oaza u dalmatinskom kršu. 

Zato već danas isplaniraj svoj posjet Nacionalnom parku Krka kako bi najbolje iskoristili proljetne temperature, sunčane dane i promotivne cijene koje će vrijediti cijeli mjesec. Radno vrijeme Parka u travnju je od osam do osamnaest sati, odnosno od deset do osamnaest sati za Burnum i manastir Krka. 

FOTO: PR

Nastavi čitati:

  1. brdo_knjiga
  2. plitvicka_jezera4
  3. kudin_most
  4. poucna_staza_leska_risnjak