Outdoor Hike&Bike Lošinj je projekt Turističke zajednice Grada Malog Lošinja u sklopu kojeg je kreirano i označeno čak 16 biciklističkih i 18 pješačkih staza i trasa.

Staze i rute na području Grada Malog Lošinja kreirane su i trasirane u svrhu digitalizacije i objave novog prikaza na službenoj internet stranici TZG Malog Lošinja, u suradnji s Bojanom Šenkincem (PROMOTIV) i Elvirom Sulićem (NATURA). Zahvaljujući GPS oznakama i karti lokacija s detaljnim opisima i fotografijama, ljubitelji prirode i avanturizma moći će uživati u brojnim rutama te do sada neotkrivenim putovima Lošinja i njegovih manjih otoka.

Istraži lošinjski arhipelag

Šetajući atraktivnim putevima ili bicikliranjem po raznovrsnim stazama različitih dužina i zahtjevnosti, doći ćeš do najljepših vidikovaca i vrhova, skrivenih plaža i uvala, živopisnih ribarskih mjesta, usamljenih kapelica i zaseoka, pastirskih stanova i starih vojnih fortifikacija.

losinj_hike_bike_ponuda

Odaberi jednu od uređenih i obilježenih pješačkih ili biciklističkih staza

Namijenjene različitim kategorijama, od obiteljskih do onih zahtjevnijih – obiđi i obližnje otoke Ilovik, Susak i Unije, koji će ti otkriti brojne zanimljive priče te svoju dugu tradiciju i povijest. 

Kreni stazom Belejskih pastira ili putom Sv. Gaudencija u Osoru. Na raskrižju putova u Punta Križi, koji povezuju nekadašnje pastirske zaseoke, započinje Staza pastirskih stanova. Posjet otoku maslina te aromatičnog i ljekovitog bilja na kojem se nalazi i Staza Unijskim poljem, odvest će te u neka prošla vremena. Lošinjska šumska terapija u Velom Lošinju približit će ti prirodi, a najbliži otok lošinjskom arhipelagu – Ilovik također možeš istražiti biciklom ili pješice. 

losinj_hike_bike_ponuda

Možda se odlučiš posjetiti prvu planinu na koju se uspeo Rudolf Habsburg, ujedno i najvišu planinu cresko- lošinjskog otočja. Riječ je o Osoršćici, ali to su samo neke od brojnih staza koje čekaju da ih otkriješ.

Preuzmi GPS trag i kartu ruta

Detaljni opisi pojedine staze s internet stranica destinacije pomoći će da bezbrižno uživaš u istraživačkoj avanturi na Lošinju! Vidimo se na stazama lošinjskog arhipelaga!

FOTO: PR

setnica_vitalnosti_losinj (
osorscica_losinj

Otkrij još priča s Lošinja:

  1. muzej_apoksiomena_losinj
  2. mali_losinj
  3. vila_carolina_losinj
  4. setnica_vitalnosti_losinj