Ljepote Paklenice nadaleko su poznate! A također svi znamo kako je ljepota u oku promatrača i stoga je Nacionalni park Paklenica pokrenuo izvrstan foto natječaj u kojem i ti možeš pokazati kako vidiš njezinu grandioznost.

Povodom 45. obljetnice proglašenja UNESCO-vog Rezervata biosfere „Planina Velebit“, ekipa iz Javne ustanove Park prirode Velebit, Nacionalni park Paklenica i Nacionalni park Sjeverni Velebit organizirala je foto natječaj pod nazivom „Čovjek i Velebit“.  Cilj foto natječaja je istaknuti važnost ravnoteže između očuvanja biološke raznolikosti i razvojnih potreba lokalne zajednice, a rok za dostavu fotografija je do 5. prosinca.

Najbolje fotografije odabrat će povjerenstvo sastavljeno od predstavnika sva tri Parka uz odabir šest najljepših fotografija, odnosno tri po kategoriji. Odabrane fotografije od strane povjerenstva, bit će objavljene na službenim internet stranicama sva tri Parka u sklopu obilježavanja Dana planina koji se obilježava 11. prosinca. Sve detalje oko prijave, ali i nagradama možeš pronaći ovdje. Sretno svima i radujemo se prekrasnim fotografijama!