Otkada se otvorio vidikovac Nebeska šetnica Skywalk u Parku prirode Biokovo postao je prava atrakcija. Kako i ne bi kada je pogled blago rečeni veličanstven. 

Na visini od 1.228 metara nalazi se već sada prepoznatljiv vidikovac u obliku potkove koji se nadvija iznad litice, a ono što šetnju čini tako nezaboravnom jest staklena podloga zbog čega se čini kao da doslovno lebdiš u zraku.

Ovog ljeta su brojni strani, ali i domaći gosti čekali doslovno u redovima kako bi se odvažili zakoračiti na njegovu staklenu šetnicu.

Kako je na službenim stranicama Parka prirode Biokovo objavljeno, od 1. studenog pa sve do 1. travnja iduće godine, zatvara se Biokovo Skywalk i sami Park prirode. Razlog je prije svega sigurnosni jer zimsko vrijeme na ovom dijelu zna biti itekako surovo. 

Rampa na ulaznoj recepciji neće biti spuštena te je moguće voziti prema najvišem vrhu Svetom Juri. Međutim, najviša cesta u Hrvatskoj, duga 23 kilometra, neće se čistiti više od snijega, stoga tu informaciju imaj na umu ako planiraš posjet.

Naime, kako piše Index od početka rujna objekt Odašiljači i veze HRT-a na Svetom Juri su bez posade jer su prešli na automatizirani način rada, stoga više ne postoji potreba čišćenja ceste od snijega.

FOTO: IG@skywalk_biokovo_croatia
Izvor: www.pp-biokovo.hr
, Index

Nastavi čitati druge zanimljive priče:

  1. mosor_greben
  2. kozjak_planinarenje
  3. skywalk_mostar
  4. omiska_dinara