Tko planinari i boravi na otvorenome zna koliko su pametni satovi korisni i praktični. Oni ne samo da mjere našu fizičku aktivnosti, pokazuju mape, usmjeravaju nas na stazi, oni i u slučaju nesreće šalju obavijesti. Pametni satovi na brojne načine pružaju sigurnost u brdima. 

Kada su pametni satovi u pitanju, brend Garmin prednjači sa svojim proizvodima, bilo s onim “bazičnim” za praćenje osnovnih aktivnosti ili sa svojom perjanicom – fēnix serijom satova. 

Svi ljubitelji fēnix serije nestrpljivo su očekivali najavljenu 7. Teško da može biti bolja od 6, ili? Garmin je pokazao da itekako može. 

fenix 7_Garmin

Fenix 7 serija sljedeća je generacija vodeće linije GPS pametnih satova poboljšanih solarnom energijom, unaprijeđenih kako bi pomogli sportašima i avanturistima u ostvarivanju najboljih rezultata. 

Namijenjena za poboljšanje atletskih postignuća iz dana u dan, serija fēnix 7 poboljšava pouzdano sučelje s 5 tipki sa zaslonom posebno osjetljivim na dodir, dodaje inovativne funkcije treninga za nove korisnike, višepojasno pozicioniranje i mapiranje više kontinenata, sve integrirano u čvrsto kućište sa zaštitom za gumbe i metalom ojačanim spojnim ušicama. A uz napredno solarno punjenje za produljeno trajanje baterije, korisnici mogu uživati ​​u više vremena za avanturu između punjenja.

Izvedbeni dizajn novog Garmin fēnix 7 pametnog sata

Izrađena za robusnu pouzdanost od vrhunskih materijala poput titanija i safira, serija fēnix 7 dolazi u tri veličine i redizajnirana je za izuzetnu izdržljivost s ojačanim spojnim ušicama i metalnom zaštitom za gumbe. 

Velika novost je zaslon osjetljiv na dodir koji je posebno koristan za lakše pristupanje sučelju, a olakšava navigaciju na karti, što je posebno praktično za vrijeme planinarenja. 

Snažno sučelje s 5 tipki i zaslon osjetljiv na dodir omogućuju brzo i intuitivno korištenje topografskih karata, nudeći pouzdanu svjesnost situacije izvan mreže. 

S uvođenjem Sapphire Solar modela, više ne moraš birati između solarnih mogućnosti i safirnih leća otpornih na ogrebotine, kao što si to ranije činio za seriju fēnix 6. 

Poboljšana je i sposobnost solarnog prikupljanja do 200% u načinu rada pametnog sata s fēnix 6 Solar na fēnix 7 Solar. Modeli fēnix 7X s podrškom za solarnu energiju mogu izdržati čak i dulje između punjenja uz trajanje baterije do 5 tjedana u načinu rada pametnog sata i do 5 dana u načinu rada GPS.

fenix7

Veoma korisna funkcija je integrirana hands-free multi-LED svjetiljka s brzim pristupom. Prilikom postavljanja šatora ili trčanja po mraku, crveno ili podesivo bijelo svjetlo osvijetlit će put za veću vidljivost i svjesnost situacije. S uključenim načinom trčanja, svjetlo će se podudarati s ritmom trkača, izmjenjujući se između bijele i crvene pri svakom zamahu ruke kako bi mogli vidjeti i biti viđeni, čineći svaki korak samouvjereno.

Napredno treniranje uz Garmin fēnix 7

S novim Garmin fēnix 7 podignut ćeš trening na sljedeću razinu uz sportske aplikacije, od boulderinga preko planinarskog penjanja do treninga snage i više. Plus alati za optimalne performanse, uključujući:

  • Kako bi se izbjeglo izgaranje, novi alat za izdržljivost u stvarnom vremenu omogućuje sportašima praćenje razine napora tijekom trčanja ili bicikliranja.
  • Nova značajka Visual Race Predictor uzima u obzir povijest trčanja i ukupnu kondiciju kako bi pružila procjene utrke i uvid u to kako trening napreduje. 
  • Savjetnik za vrijeme oporavka nakon treninga uzima u obzir intenzitet treninga i druge čimbenike poput stresa, dnevne aktivnosti i sna kako bi procijenio broj sati odmora koji su potrebni za pravilan oporavak prije druge sesije istog napora.
  • Dnevni prijedlog tjelovježbi daje preporučenu sljedeću vježbu trčanja ili vožnje na temelju trenutačnog opterećenja, statusa treninga i ukupne razine kondicije. 

Pouzdani alat 

Opremljen kompletnim Garmin paketom navigacijskih značajki, serija fēnix 7 podržava sve glavne satelitske sustave zajedno s dodatnim frekvencijskim rasponom L5 za poboljšanu točnost u izazovnim GPS okruženjima. 

Svi satovi fēnix 7 imaju unaprijed instalirane karte SkiView i 42 000 golf terena. Standardni i solarni modeli omogućuju preuzimanje TopoActive karti iz bilo koje regije diljem svijeta. 

Sapphire Solar modeli su unaprijed instalirani s TopoActive kartama za tvoju regiju i također omogućuju korisnicima preuzimanje bilo koje regije iz cijelog svijeta. 

Uštedi dragocjeno vrijeme na dan utrke s novom značajkom Up Ahead koja pruža točne lokacije pomoćnih postaja, staza, sljedećeg skretanja itd. Na korisnički određenim kontrolnim točkama, stranica s podacima prikazuje metriku izvedbe koja uključuje nadolazeću udaljenost i nadmorsku visinu – sa sažetkom posljednjeg dijela s opcijskim mjeračem vremena za odmor – da se sportašima pomogne upravljati svojim vremenom tijekom natjecanja.

Svakodnevna korisnost

Dizajnirana za cjelodnevno nošenje serija fēnix 7 sadrži 24/7 alate za zdravlje i wellness, uključujući Pulse Ox, praćenje pulsa na zapešću, praćenje disanja i stresa, plus Garmin wellness uvide kao što su Body Battery, Fitness Age i Sleep Score s naprednim nadzorom spavanja. 

Nakon što uhvatiš san, provjeri koliko je vremena provedeno u svakoj fazi spavanja i stekni personalizirane uvide u to kako su aktivnost, razina stresa i vrijeme spavanja utjecali na dobar noćni odmor s ocjenom od 0-100. 

Kada si uparen s kompatibilnim pametnim telefonom, primaš sve pametne obavijesti izravno na zapešće, s mogućnošću uključivanja i isključivanja ili onemogućavanja tijekom aktivnosti. 

fenix 7_Garmin

Sigurnosne značajke i značajke praćenja pružaju bezbrižnost dok treniraš na otvorenom s automatskim otkrivanjem incidenata i ručno aktiviranim upozorenjima, a oba šalju poruku s korisnikovom lokacijom u stvarnom vremenu kontaktima za hitne slučajeve. 

Korisnici mogu pristupiti rješenju za beskontaktno plaćanje Garmin Pay, i uživati u glazbenim popisima za reprodukciju sa streaming usluga kao što su Spotify, Amazon Music i Deezer, koji su unaprijed instalirani na fēnix 7 seriji putem nove Connect IQ Store trgovine. Novi Connect IQ Store omogućuje korisnicima da otkriju preporučene aplikacije i instaliraju ih putem Wi-Fi-ja izravno sa sata, bez upotrebe mobitela.

Dostupni modeli uključuju fēnix 7S, fēnix 7 i fēnix 7X, s opcijama za standardna (nije solarna), Solar i Sapphire Solar izdanja, a preporučena maloprodajna cijena počinje od 5320 kn.

Nastavi čitati:

  1. planinarenje_kisa
  2. planinarenje_zimi_odjeca
  3. planinarenje_zimi-
  4. Garmin_inReachMini2