Iskusni skijaši i boarderi napokon će doći na svoje jer je na Zagrebačkom skijalištu Sljeme, na ograđenom području Zelene skijaške staze, otvoren Snowpark Sljeme. Snowpark je skijaška staza namijenjena isključivo iskusnim skijašima i snowboarderima, a navedeni park je  opremljen  “kickerima” (skakaonicama), “railovima” (čelične ograde) i “rollerima” te je dizajniran za izvođenje trikova i manevra. Iznimno je bitno naglasiti kako je prije korištenja prepreka u parku obavezno uskladiti razinu svoga znanja s težinom elementa.

Napokon, od sada hrvatski skijaši i snowboarderi imaju mjesto gdje mogu prakticirati i vježbati u Hrvatskoj pomalo zapostavljene sportske discipline kao što su freeski i snowboard slopestyle te izražavati svoju kreativnost u sportovima na snijegu.

Foto: Iva Komesar

Zahvaljujući dugotrajnom trudu Snowboard Kluba B Zona pod vodstvom Nikoline Mišete, park je djizanirao Matija Pogorilić, a u tome su mu pomogli djelatnici Snowparka Ana Mišetić, Iva Komesar, Kristian Gregeta, Emanuel Živković, Hana Zudenigo, David Popović, Tino Stojak te zahvaljujući podršci Skijališta Sljeme i Parka Prirode Medvednica, realizirani park dostupan je svima na skijalištu.

Projekt Snowparka započeo je kao neprofitna inicijativa Snowboard Kluba B-Zone, uz mukotrpan rad i beskonačan broj sastanaka klub je uspio dobiti sve dozvole za izvođenje parka na Zelenoj stazi Skijališta Sljeme. Sve elemente i troškove vezane uz izgradnju Snowparka klub je realizirao isključivo uz pomoć donacija.

Foto: Iva Komesar

Park je zamišljen kao sigurno i održavano igralište, pogodno za izvođenje prvih trikova na skijama ili dasci, istraživanje vlastitih vještina na snijegu, kao i za trening za internacionalna natjecanja.

Za korištenje parka nije potrebno plaćati dodatnu naknadu već je potrebno kupiti redovni ski pass na blagajnama Skijališta Sljeme.

Foto: Iva Komesar

Cilj Snowparka je promocija sportova skijanja i snowboarda, a ekipa ovim projektom želim podići svjesti i osuvremeniti skijanje i boradnje u Hrvatskoj. Diljem Europe i cijeloga svijeta održavaju se natjecanja u freeski i snowboard (slopestyle i big air) kategorijama. Ovim projektom stvara se adekvatno mjesto za treniranje navedenih disciplina, a ekipu možeš pratiti ovdje.

Naslovna fotka: Iva Komesar

Nastavi čitati:

  1. horvatove_stube
  2. Kameni_Svati_medvednica
  3. kraljicin_zdenac1
  4. mosor_greben