Planinarska skloništa su oni planinarski objekti koji na najnepristupačnijim dijelovima pružaju umornim planinarima krov nad glavom. Često se s tih nepristupačnih lokacija pruža pogled koji oduzima dah, a dočekati zalazak ili izlazak sunca upravo na jednom takvom mjestu nikad se ne zaboravlja. Biokovo je ovih dana postalo bogatije za novo planinarsko sklonište Pakline u kojem bi svaki planinar rado pobjegao od modernog svijeta. 

Planinarsko društvo Pozjata iz Brela ponosno je na svojim društvenim mrežama pokazalo novo sklonište Pakline. Već sredinom veljače su pokazivali kako korak po korak nastaje ovo malo, ali izuzetno lijepo i funkcionalno planinarsko sklonište.

Planinarsko sklonište Pakline smješteno je na rubu borove šume, a pogled se pruža na more i mnogobrojne dalmatinske otoke. 

Kako Dalmacija danas piše Iza ovog hvalevrijednog projekta stoji planinarsko društvo Pozjata iz Brela, PU Dinaridi iz Splita, Općina Brela, DVD – Brela, Park prirode Biokovo i HGSS.

Skloništa često znaju na fotografijama izgledati romantično, no imaj na umu da je staza do njih često zahtjevna. Prije svakog izleta dobro se raspitaj o terenu, duljini trajanja izleta i vremenskoj prognozi.

FOTO: PD Pozjata Brela

Nastavi čitati još zanimljivih priča:

  1. hpk_sv_mihovil
  2. mali princ, crnopac, velebit (1)
  3. orlovo_gnijezdo
  4. mosor_greben3
  5. tatjana_savoric_moja_planina-min