Glavna njuška Gorskog kotara Jelena Holenko, vlasnica outdoor agencije Lynx & Fox, povodom Dana žena organizira jedan baš poseban planinarski izlet. Fox Hike Babinjak, kao što samo ime govori, rezervirano je samo za žene, a održat će se u subotu 5. ožujka. 

Jelena obećaje nezaboravnu šetnju po snijegu, degustaciju domaćih proizvoda i edukaciji o medu. Sve što trebaš je doći u Delnice u 10 h u društvu svojim frendica ili sama. Frendice ćeš steći na izletu 🙂

delnice_gorski_kotar-

“Okupljanje je na toplom kod Tatjane u Centar Delnice uz kavu, biljni čaj s medom, piće dobrodošlice liker od maline tete Blažice iz Udruge Plodovi Gorja Gorskog kotara i domaći kolač mame Vesne”, objašnjava Jelena. 

Nakon toga njuškice Jelena i Marina vode na laganu rutu od pet kilometara uz priču o ženkama životinja, ženama Gorskog kotara i samim običajima. Kako nikome ne bi bilo hladno, cure su osigurale degustaciju više vrsta likera od bilja, trava, bobica i korijenja Kuća prirode Kotač koje je osmislila teta travarka Mira. 

jelena_holenko

“Po povratku sve čeka zakuska: domaći kruh mame Laure, sir škripavac od Anite iz OPG Pintar – Čabar, Gorski kotar i narezak od divljači od Nicol iz Mesnica Šafar Delnice. Slijedi degustacija i edukacija o istinama i lažima o medu i ostalim pčelinjim proizvodima uz licenciranu pčelarku Jelenu iz Med i pčelinji proizvodi OPG Milošević.”

Cijena iznosi 125 kn, a sve što trebaš je prijaviti se ovdje.

Otkrij mnogo zanimljivih priča iz Gorskog kotara:

  1. veliki_risnjak
  2. skradski_vrh
  3. schlosserov_dom_risnjak
  4. skijanje_sanjkanje_gorski_kotar