Od 2. do 5. lipnja ponovno te očekuje festival Greencajt.  U prostorima stare Tvornice električnih žarulja i Rougemarin Parka u Zagrebu, okupit će predvodnike zelene tranzicije, ali i sve zaljubljenike u prirodu i okoliš. Dvodnevna konferencija ponudit će inspirativne panel diskusije o zelenim inicijativama, ali i expo električnih i hibridnih automobila te dodijeliti Nacionalne nagrade za okoliš 2022 – Green Prix.

Cilj ovog jedinstvenog festivala koji je naišao na izniman interes publike je dodatno osvijestiti problem klimatskih promjena te naglasiti važnost savladavanja zelenih globalnih izazova. Ali ne samo na međunarodnoj razini, već i u lokalnim sredinama. 

Educiranje javnosti o tome kako živjeti zelenije i održivije jedan je od ključnih koraka ka boljoj, zelenijoj sutrašnjici. Trodnevnim festivalom ćemo kroz više od 20 panela i predavanja upoznati poslovnu zajednicu i zelene entuzijaste s gorućim pitanjima ekologije i održivim rješenjima. Vjerujemo da ćemo uspješno podići razinu svijesti o aktualnim pitanjima u našem okruženju. U sklopu Greencajta, proglasit ćemo dobitnike Nacionalne nagrade za okoliš 2022 – Green Prix koju dodjeljujemo u partnerstvu s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja te Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom. Zahvaljujući Greencajt festivalu, po prvi puta ćemo na jednom mjestu okupiti sve relevantne institucije, kompanije, organizacije, ali i pojedince koji streme istom cilju, a to je održiva budućnost“, naglasio je Vinko Filipić, direktor Greencajt festivala

Na festivalu ćeš se moći detaljnije upoznati s temama kao što su utjecaj klimatskih promjena na korporacije, pametni gradovi, zanimanja budućnosti, inovatori kao pokretači promjena i otpad kao sirovina, ali ujedno ćeš imati priliku uživo čuti neke od najpoznatijih svjetskih i domaćih stručnjaka iz područja održivosti. Ulaznice za konferenciju moguće je kupiti kroz sustav Entrio.

U sklopu festivala održat će se i natjecanje Hackaton u suradnji s Britanskom ambasadom. Nakon dvodnevnog rada, stručnjaci će izabrati i nagraditi najuspješniji projekt.

Velika novost festivala je i expo najnovijih modela električnih i hibridnih automobila na hrvatskom tržištu, koje će posjetitelji moći besplatno razgledati na prostoru Rougemarin Parka.

Greencajt festival najavljuje i dodjelu Nacionalne nagrade za okoliš 2022.  – Green Prix, u šest kategorija. Prijave za Green Prix otvaraju se 31. ožujka, a pobjedu će odnijeti kandidati koji su na poseban i inovativan način doprinijeli postizanju klimatskih ciljeva. Poseban interes izazvat će kategorija Greenlider 2022., a dobitnika će na temelju najvećeg broja glasova izabrati javnost.

Uz sav navedeni, edukativni i izložbeni sadržaj, neće nedostajati ni dobre zabave. Tijekom dana, zelenom oazom Rougemarin Parka širit će se mirisi vegetarijanskih delicija koje će pripremiti chef Marin Medak, a navečer ćeš moći uživati u odličnoj glazbi najpoznatijih hrvatskih bendova.

Saznaj još zanimljivosti vezanih uz održivost:

  1. koranski_planinarski_put
  2. horvatove_stube
  3. park_suma_golubinjak