Želiš li posjetiti dvorac Janković u Suhopolju, čuti i vidjeti kako i gdje je živjela ta plemenitaška obitelj,  te doznati zbog čega Ilka Janković nije jedno vrijeme svog muža grofa Elemira pustila u bračnu ložnicu..? Možda te zanima i Dravska priča u Noskovcima u kojoj se između ostalog nalazi i oporavilište za bijele rode ili kako je izgledao Papuk u vrijeme karbonskih močvara…

Ako još nisi, pravo je vrijeme da posjetiš Virovitičko-podravsku županiju. Slavonija i Podravina na najljepši način čestitaju Svjetski dan turizma. U razdoblju od 26. rujna do 2. listopada ulaznice za sve atrakcije kulturne, povijesne i prirodne baštine platit ćeš tek 20 posto od njihove uobičajene cijene.

dvorac_pejacevic_virovitica

“Povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma 27. rujna, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije svim posjetiteljima osigurava 80 posto popusta na ulaznice za muzeje i posjetiteljske centre na području Virovitičko-podravske županije”, kaže direktorica Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Martina Jakelić.

dvorac_jankovic_suhopolje

Idealna je to prilika da obiđeš Posjetiteljski centar „Dravska priča“ u Noskovcima, Centar za posjetitelje „Dvorac Janković“ u Suhopolju, Interpretacijski centar „Kuća Petra Preradovića“ u Grabrovnici čiji je postav posvećen životu i djelu velikog pjesnika.

dravska_prica

Promotivni destinacijski paket obuhvaća i posjet Geoinfo centru u Voćinu te dvorcu Pejačević, danas Gradskom muzeju u Virovitici. Za doživljaj umjetničke baštine baroka, koja je pohranjena u samostanskoj riznici župe Svetog Roka u Virovitici, ulaz se inače ne naplaćuje, ali je potrebna prethodna najava.

dvorac_jankovic_suhopolje

Tijekom boravka u Slavoniji i Podravini uživaj u specijalitetima od riječne ribe na mističnom dravskom otoku Križnici, na Jankovcu se ponovno sjedini s prirodom, u Voćinu posjeti papinsku baziliku Gospe Voćinske, u Pitomači probajte lokalno proizvedeno craft pivo, a na svakom koraku bogata je ponuda vina. Na kraju svoj jesenski put u ovom dijelu Hrvatske obavezno zasladi neodoljivim slasticama nagrađivane slastičarke Sandre Jadek.

FOTO: Matija Turkalj, izvor TZ VPŽ

slavonija_baranja

vikend_papuk

Otkrij još zanimljivih priča iz Slavonije:

  1. ruzica_grad
  2. velika_zlatni_papuk
  3. kultna_jela_slavonija