Da je jezik zabave univerzalan ne prestaje dokazivati Muzej iluzija koji je prošlog tjedna u Rimu otvorio novu –  38. lokaciju u svijetu. Od sada će lokalci i turisti na adresi Via Merulana 17 moći istražiti preko 50 fascinantnih eksponata koji će posjetiteljima približiti nevjerojatan svijet iluzija.

Novi Muzej iluzija zauzima površinu od 465 m2 i nalazi se na atraktivnoj lokaciji u centru Rima. Većinu izloženih eksponata osmislili su stručnjaci u odjelu za istraživanje i razvoj hrvatske kompanije Metamorfoza, koja upravlja Muzejima iluzija diljem svijeta.

muzej_iluzija_rim

“Otvorenje Muzeja iluzija u Rimu omogućit će posjetiteljima još jedne metropole da kroz fascinantne izloške upoznaju svijet iluzija i dožive nezaboravno iskustvo za sve dobne skupine. Osim što naši eksponati zbunjuju osjetila i potiču maštu posjetitelja, oni imaju i edukativnu funkciju. Učenje kroz zabavu temelj je našeg originalnog koncepta, a još jednim otvorenjem potvrdili smo da je on odlično prihvaćen na globalnoj razini i približili se cilju od 100 muzeja do kraja 2026. godine”, rekao je Teo Širola, predsjednik Muzeja iluzija.

muzej_iluzija_rim

U ovoj zagrebačkoj kompaniji trenutno je zaposleno preko 40 stručnjaka u područjima arhitekture, građevine, dizajna, marketinga, prodaje, financija i menadžmenta. Tim je u posljednjih godinu dana peterostruko narastao te se nastavlja širiti. 

muzej_iluzija_rim

Do kraja 2026. godine planiraju otvoriti ukupno 100 Muzeja iluzija globalno, a trenutno rade i na otvaranju vlastitih muzeja, kojima će upravljati direktno Metamorfoza. Otvaranje prvog takvog muzeja je planirano sljedeći mjesec u SAD-u, a trenutno ih je moguće pronaći na atraktivnim svjetskim lokacijama poput New Yorka, Dubaija, Pariza, Beča, Madrida, Istanbula i mnogih drugih.

FOTO: PR

Otkrij još zanimljivih priča:

  1. kastel_svetvincenat
  2. Muzej_antickog_stakla_zadar
  3. Vasa muzej