U Rijeci sve eno-gastro ljubitelje čeka prava poslastica. Od 10. do 11. ožujka u Kongresnom centru Exportdrvo od 14 do 20 sati održat će se međunarodni festival WineRi koji organizira Udruženje Kvarner Wines. 

Ovaj, jedini riječki, eno-gastro festival ove godine okuplja više od 70 izlagača s više od 350 etiketa vina iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije, dok će Primorsko-goransku županiju predstavljati svi članovi Udruženja Kvarner Wines. Kvarnersku vinsku reprezentaciju tako čine iz Zvoneće (Matulji) OPG Ružić s vinom Jarbola i s Kastva OPG Rubeša s vinima Plovanić (Belica), iz Vinodola Vinska kuća Pavlomir, s Vrbnika Kuća vina Ivan Katunar, Poljoprivredna zadruga Vrbnik, Vinarija Šipun, Poljoprivredna zadruga Gospoja, Katunar Estate Winery i Vinarija Nada.

wineri_rijeka

Organizator festivala Anton Katunar iskazao je svoje zadovoljstvo što Rijeka i Kvarner i dalje imaju ovaj sjajan vinski festival koji je postao mjesto okupljanja Kvarnerskih vinara i prijatelja iz Hrvatske i susjednih zemalja i polako postaje festival vina od autohtonih sorti Kvarnera i Jugoistočne Europe, odnosno naglasak je stavljen upravo na vina od autohtonih sorti vinove loze. 

Dobra hrana i dobro vino idu rukom pod ruku, a svaki turist želi isprobati autohtonu ponudu. Ovaj festival je upravo ono što je Kvarneru nedostajalo centralni eno-gastro festival na kojem su okupljeni proizvođači, koji postaje motiv dolaska na Kvarner i budi želju da nakon festivala posjetitelji posjete  zastupljene proizvođače. Izlagači nisu jedni drugima konkurenti jer na turističkom tržištu Kvarnera ima dovoljno prostora za sve, a ovo je prilika da se proizvođači i ugostitelji približe jedni drugima. Osim toga, Turistička zajednica Kvarnera kontinuirano radi na promociji autohtonih proizvoda pa će i na ovaj festival dovesti studijske grupe novinara kako bi se upoznali s autohtonim proizvodima Kvarnera i s brendom Kvarner Wines“, napomenula je direktorica Turističke zajednice Kvarnera dr.sc. Irena Peršić Živadinov.

wineri_rijeka

Ulaznica na festival će se naplaćivati 20 eur, dok je kaucija za čašu 5 eur. Festival, kao i svaki do sada, ima humanitarni karakter te će se pomoći Udruzi Srce za nju koja skrbi o prijevozu žena oboljelih od karcinoma te će svi posjetitelji festivala moći prigodno donirati udrugu.

Organizatori vjeruju da će ovogodišnji broj posjetitelja uvelike nadmašiti prošlogodišnji i da će festival postati mjesto susreta i okupljanja proizvođača s jedne strane, te vinskih profesionalaca, zaljubljenika u vino i vinski svijet i ugostitelja s druge strane, odnosno da će manifestacija postati u pravom smislu novinarskih riječi „oda mediteranskom načinu života“. 

FOTO: PR

toskana_vino-min

Nastavi čitati:

  1. suncokret_nagrada
  2. dekanteri_s_kvanera
  3. whisky_radionica_split

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *