Plitvička jezera se s razlogom ubrajaju u naš najpoznatiji i najposjećeniji nacionalni park. On u bilo koje godišnje doba pruža nezaboravan boravak u prirodi. Ipak najviše posjetitelja Plitvice imaju u kasno proljeće, ljeto i ranu jesen. Zima je ono godišnje doba koje privlači najmanje turista. Ako nisi vidio Plitvička jezera pod snježnim pokrivačem, nemaš pojma što propuštaš. 

Upravo u zimskim mjesecima Plitvička jezera nude velike popuste na ulaznice. Sve do 31. ožujka odrasli plaćaju 10 eura, studenti 9,50 eura, djeca od sedam do 18 godina četiri eura, dok djeca do sedam godina i osobe s posebnim potrebama s invaliditetom preko 50 % ne plaćaju ulaznice. 

plitvicka_jezera_zimi3

Zimi su Plitvice uistinu čarobno mjesto, no računaj na adekvatnu obuću, toplo se odjeni i ne zaboravi na termosicu čaja i sendviče. Gornja jezera su iz sigurnosnih razloga zimi zatvorena, no to ne umanjuje doživljaj Parka. Ulaznice se prodaju na Ulazu 1 i pomoćnom ulazu 2 Flora od osam ujutro do 13 sati, a parking je besplatan. Svakako prije svog odlaska, provjeri vremensku prognozu, a samo stanje u Parku možeš doznati pozivom na broj +385 53 751 015.

plitvicka_jezera
plitvicka_jezera