Poznati CCN Travel je objavio listu najljepših malih gradova u Europi. Ne iznenađuje da se na toj list našao i jedan hrvatski.

Veliki europski gradovi uvijek su popularan odabir za city break, no u zadnje vrijeme ljudi sve više traže mir i bijeg od vrve i buke metropola. Mali pitoreskni gradovi postaju omiljena destinacija za brojne turiste. 

CNN Travel je sastavio listu najljepših europskih gradova na kojima se našla i Korčula. 

“Kada vam miran otok na jadranskoj obali sam po sebi nije dovoljan, tu je Korčula, zadivljujući grad na otoku istog imena. Lokalci govore kako je avanturist Marco Polo rođen upravo tu, Mlečani to pobijaju. Bilo kako bilo, to je grad svjetske klase, s blistavim bijelim ulicama i zgradama isklesanim od kamena, voda je gotovo svuda unaokolo, a tu su i prekrasne građevine iz mletačkog doba”, napisao je CNN Travel.

I naši susjedi su dospjeli na CNN-ovu listu. Među lijepe male gradove uvršten je i Mostar u Bosni i Hercegovini i Piran u Sloveniji.

Uz Korčulu na listi su se pronašli i drugi europski gradovi poput: Giethoorn (Nizozemska), Guimarães (Portugal), Mazara del Vallo (Sicilija), Anghiari (Italija), Nafplion (Grčka) i mnogi drugi.

FOTO: Unsplash

Nastavi čitati još zanimljivih priča iz Hrvatske:

  1. premuziceva_staza
  2. schlosserov_dom_risnjak
  3. rovinj
  4. otok_vis