Svi koji su isprobali kažu kako je Makarun najbolji restoran s tjesteninom u čitavom Zagrebu, ali najpoznatiji su po svojim korčulanskim makarunima s potpisom chefa Kristiana Tarija.

Kiša, hladni vjetar i niske temperature idealna su prilika da se zagriješ i počastiš hrvatskim specijalitetima.  Večer otvori s kozicama u tempuri nakon kojih slijede grilana hobotnica s rižotom od šafrana i zeleni makaruni s jastogom. A šećer na kraju neka bude tiramisu od kestena. Zvuči neodoljivo, zar ne?

Upravo je ovo dio jesensko-zimskog menija koji nudi restoran Makarun u zagrebačkoj Teslinoj 14. Kao mlađi brat poznatog istoimenog splitskog restorana, bit će tvoja obavezna adresa ove zime. Na jesensko-zimskom meniju naći ćeš i ručno rađene zelene makarune po tradicionalnoj korčulanskoj recepturi sa škampima i kozicama, makarune s biftekom, sezonske juhe, svježu ribu i probrane slastice, uz odličnu ponudu vinske karte sastavljene od vrhunskih hrvatskih vina, među kojima dominiraju ona iz najpoznatijih dalmatinskih vinogorja, a Korčula i Pelješac su glavne teme.

Sve ove divote potpisuje sjajni chef Kristian Tari koji vodi računa o kvaliteti svake namirnice, njezinom osnovnom okusu, ali i atraktivnoj prezentaciji. Gosti kažu kako od jela stvara prava umjetnička djela, a njegov potpis se na svakom tanjuru vidi kroz razigranost boja, dimenzija i okusa.

Makarun11_Krasnodar_Peršun

Ljubav je riječ koja najbolje opisuje rad od kuhinje do stola naših vrijednih kuhara. Makarun je tradicija, Makarun je naša kultura, želja nam je da i naši gosti to osjete i uživaju u svakom zalogaju ručno rađene tjestenine prema stoljetnoj recepturi, okusu koji neće zaboraviti”, rekao je Jurica Farac, vlasnik restorana Makarun.

Savršena lokacija u centru grada, decentan interijer s posebnim detaljima poput cigle i mozaika, ugodna i intimna atmosfera i, naravno, vrhunski pripremljena hrana, najbolja su pozivnica za pravu gastro senzaciju!

Makarun11_Krasnodar_Peršun

A kao što smo i obećali, Kristian Tari je otkrio recept za perfektne zelene makarune s jastogom.

Potrebno ti je:

 • 1 kg jastoga
 • 500 g zelenih makaruna
 • 1 dcl maslinovog ulja
 • sol i papar
 • peršin
 • 2 dcl bijelog vina
 • 100 g sjeckane rajčice
 • 3 dcl ribljeg temeljca
 • 500 g luka
 • češnjak

A sada priprema! Na maslinovom ulju potrebno je zažutiti luk, zatim dodati sol i papar te sjeckanu rajčicu ili domaću šalšu, češnjak te zaliti kvalitetnim bijelim vinom. Dodati peršin i riblji temeljac. Za to vrijeme zapeći jastoga na gradelama pet do šest minuta, pa ga prebaciti u posudu. Jastog je nakon gradela dobio jako lijep okus. Jastoga nakon 25 do 30 minuta kuhanja izvaditi van. Na kraju u posudu dodaj makarune, koje kuhaš šest do sedam minuta, dok se umak ne sljubi s makarunima.

Makarun11_Krasnodar_Peršun

Dobar tek!

FOTO: Krasnodar Peršun

Nastavi čitati i o drugim delicijama:

 1. jankovac_papuk
 2. slasticarnica_orijent
 3. papuk_sto_jesti_piti
 4. kultna_jela_slavonija