Popularni irski niskotarifni avio prijevoznik Ryanair počeo je letjeti iz Zagreba u 2021., no pandemijsko vrijeme privremeno je usporilo dodavanje novih zanimljivih destinacija u njihov red letenja. Sve se nedavno počelo mijenjati pa tako za svibanj taj low cost avio prijevoznik najavljuje čak 26 direktnih linija iz Zagreba.

Pošto je proljeće možda i najljepše godišnje doba za putovanje u europske destinacije, donosimo ti naš odabir top 5 destinacija na koje možeš lako i jeftino odletjeti iz Zagreba ovog svibnja!

1. Dublin

Kažu kako je Irska najljepša u proljeće, kada ti slikoviti krajolici zablistaju u zelenilu. Možeš se odlučiti za kratki city break u Dublinu, gdje te čekaju atrakcije poput sjedišta Guinnessa ili Trinity Collegea.

Fotka: Unsplash

Ukoliko imaš na raspolaganju više dana, napravi pravi road trip po Irskoj, i doživi ljepote klifova, starih dvoraca i piktoresnih gradova poput Galwaya i Corka.

2. Brindisi

Brindisi na samom jugoistoku Italije savršeno može poslužiti za istraživanje regije Apulije (Puglia).

Fotka: Unsplash

Smjesti se u Lecce, predivan barokni grad koji se često naziva “Firencom juga” te iz njega pomoću javnog prijevoza ili rent-a-cara uputi u istraživanje bliskih gradića poput Ostunia, Polignano a Marea i Alberobella.

3. Oslo

Ova skandinavska prijestolnica centar je suvremene umjetnosti i kulture, zanimljive arhitekture i vrhunske gastronomije sa četiri restorana koji nose Michelinovu zvjezdicu.

Fotka: Unsplash

A ako imaš tjedan dana ili više, odvaži se na road trip prema zapadu i sjeveru Norveške i uživaj u nestvarnim ljepotama fjordova, jezera, vodopada i ostalih prirodnih ljepota ove fascinantne zemlje.

4. Malaga

Ovaj grad na španjolskoj Costa del Sol, poznat je po svojim plažama i Picassovom muzeju, a zbog svoje blizine i dobre povezanosti s ostalim mjestima u Andaluziji može poslužiti i kao savršena baza za istraživanje te povijesne španjolske regije.

Fotka: Unsplash

Posjeti gradove popute Seville ili  Cordobe i lutaj starim gradskim jezgrama poznatim po maurskom naslijeđu. I za šećer na kraju istraživanja Andaluzije, obavezno posjeti Granadu i svjetski poznatu palaču Alhambru.

5. London

Ukratko napisati što sve ova metropola nudi je nemoguća misija, pošto London s pravom nosi titulu jednog od centara svjetske kulture, povijesti i umjetnosti.

london

Ako ga posjećuješ prvi put ne smiješ propustiti atrakcije poput Big Bena, Buckinghamske palače ili Towera te muzeje poput British Museuma ili Natural History Museuma. Ukoliko su ti osnovna mjesta Londona već poznata, uputi se u istraživanje živopisnih četvrti poput Camdena, Notting Hilla ili Brixtona.

london_sto_vidjeti

Osim ovih sjajnih destinacija, Ryanair u svibnju iz Zagreba direktno leti i u slijedeće:

Podgorica, Sofia, Solun, Napulj, Manchester, Eindhoven, Dortmund, Pariz, Paphos, Dusseldorf, Malmo, Malta, Frankfurt, Gothenburg, Memmingen, Karlsruhe, Bratislava, Basel, Rim, Bruxelles i Milano.

Naslovna fotka: Unsplash

Više informacija o fantastičnim destinacijama pronađi ovdje:

  1. Norveska_fjord_Geiranger
  2. London_sto_vidjeti