Ako se ne možeš odlučiti između istraživanja prirodnih ljepota i kušanja tradicionalnih istarskih specijaliteta i vrhunskog vina, onda je Weekend Bike & Gourmet Tour stvoren za vas!

Ova dvodnevna rekreativna biciklijada održat će se 21. i 22. svibnja u Rovinju, a svakog od ta dva dana vozi se različitim stazama prolazeći kroz brojna istarska mjesta u kojima se mogu okusiti razne prepoznatljive gourmet delicije Istre.

Prvog se dana vozi staza “Monti” duljine gotovo 54 kilometara, na kojoj sudionike očekuju autohtona jela istarske unutrašnjosti, dok je drugi dan na redu staza “Mare” duga 48,5 kilometara koja nudi morske poslastice. Sudionike će ugostiti konoba & pizzeria “Bocca d’oro” u Rovinjskom Selu, „Mofardin“  te „Albachiara“ u kojima ćeš imati prilike uživati u vrhunskim istarskim delicijama.

Weekend_Bike _Gourmet_Tour

Start biciklijade i u subotu i u nedjelju je u 10 sati kod sportskog centra hotela Eden, a sve nas zasigurno očekuje prava pustolovina prepuna raznih iznenađenja jer se putem prolazi vidikovcem nad Limskim kanalom, park šumom Zlatni rt, a posjetit će se i arheološko nalazište Monkodonja, Kaštel Soardo- Bembo, fortifikacijska utvrda iz austrougarskog doba Fort Forno i još mnogo toga.

Organizatori, Turistička zajednica grada Rovinja-Rovigno, Udruženje obrtnika grada Rovinja i turistička kompanija Maistra, pobrinuli su se da se svi sudionici dobro provedu i zabave te probaju jedinstvene delikatese istarskog kraja dobro poznate diljem svijeta, tako da će na raspolaganju tijekom cijele vožnje imati profesionalnog vodiča i pratitelja te osigurane obroke i pića na gourmet odmorištima predviđeni programom (Istrian Brunch i Istrian Picnic) kao i prigodni poklon nakon završetka biciklijade. 

Weekend_Bike_Gourmet_Tour

Ovaj je događaj namijenjen svima starijima od 14 godina koji se rekreativno bave biciklizmom, bez obzira dolaze li na MTB biciklima, električnim ili trekking. Dvodnevna biciklijada idealan je spoj aktivnog odmora u predivnoj prirodi uz uživanje u poznatim istarskim delicijama kojima malo tko može odoljeti. 

Ovogodišnje proljetno, već deseto izdanje Weekend Bike & Gourmet Toura svake godine privlači sve više ljubitelja sporta i izazova, ali i gurmana željnih vrhunske kuhinje te potvrđuje važnost i poziciju Istre na mapi najatraktivnijih svjetskih destinacija koje obavezno valja posjetiti. 

Weekend_Bike_Gourmet_Tour

Early booking cijena za sudionike koje se prijave do 14. svibnja 2022. iznosi 230 kuna za jedan dan, dok je ona za paket od dva dana 400 kuna. Nakon tog datuma, redovna cijena sudjelovanja iznosit će 250 kuna po danu, a za paket od dva dana 450 kuna. 

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na e-mail outdoor@maistra.hr ili na dan događaja na startnoj lokaciji.

istra_vodic
istra_hrana

Nastavi čitati još zanimljivih priča:

  1. dvigrad_istra
  2. kastel_svetvincenat
  3. dolovo_krk