Turistička zajednica Općine Vinodolske općine ove jeseni te poziva da se pridružiš na tri jesenske interpretacijske šetnje gdje ćeš, osim što ćeš boraviti u prirodi, čuti mnoge zanimljivosti i štošta naučiti od interpretacijskog vodiča Marijane Mužević, koja uvijek oduševljava svojim znanjem i pričama. Ovog puta ide se na brdo Sopalj, posjetiti će se Etno kuća Belobrajić u Triblju pa šetati i istraživati Grižane.

Već ovu subotu 7. listopada pridruži se u pohodu na brdo Sopalj: smješten između Triblja i Dramlja, Sopalj svakog posjetitelja, koji se odluči malo namučiti pa doći do njegovog vrha, nagradi nezaboravnim pogledima. Ispred se prostiru Jadransko more, Crikvenička rivijera, otok Krk, a ovisno o vremenu pogled seže još i dalje, dok se iza nalazi zelenilo Vinodolske doline, jedinstveni krški pejzaž i Tribaljsko jezero. Osim prirode i pogleda, Sopalj krije i mnoge povijesne zanimljivosti o čemu ćeš imati priliku poslušati.

Vinodol_Grizane

Mole se svi sudionici interpretacijske šetnje da se za šetnju odjenu sportski, da nose obuću prikladnu za šetnju prirodom i kršom te da obavezno sa sobom ponesu dovoljno vode i okrijepu. Osim toga, potrebna ti je još mrvica kondicije i puno dobre volje kako bi ovaj uspon bio nezaboravan!

Okupljanje je u centru Triblja, početak šetnje je u 10 sati i planirano je trajanje do 13 sati, a u slučaju lošeg vremena događaj se odgađa.

Iduća šetnja “Etno kuća Belobrajdić” čeka te 21. listopada s početkom u 10 sati, a okupljanje je ispred hidroelektrane u Triblju. Kraj listopada, točnije 28., rezerviran je za Grižane.

Zainteresirani se za šetnju mogu prijaviti putem e-maila info@tz-vinodol.hr.

staza_kamenih_stupi_vinodol
staza_rimljana_vinodol

Otkrij još priča iz Vinodola:

  1. oci_vinodola
  2. drivenik_vinodol
  3. staza_kamenih_stupi_vinodol
  4. vagabundina_koliba1