Međunarodni eno-gastro festival WineRi koji organizira Udruženje Kvarner Wines održava se 8. i 9. ožujka u Kongresnom centru Exportdrvo u Rijeci i otvoren je za sve posjetitelje od 14 do 20 sati. WineRi se uspješno organizira od 2017. godine te nas i ove godine čeka bogat program i odlične vinarije.

Kao najava festivala će se Vinoteci Wine&Co u suradnji s Udruženjem Kvarner Wines, Turističkom zajednicom Kvarnera i Hrvatskim sommelier klubom održati niz radionica: 14.2. Zagrlimo čašu, 22.2. Zašto sommelier?, 29.2. Danijela Kramarić Masterclass, 7.3. Darrel Joseph Kvarner Wines Masterclass koje će voditi vrhunski sommelieri i Kvarner Wines ambasadori. 

Na dane održavanja festivala će se u Vinoteci Wine&Co u prijepodnevnim satima održati niz promocija i prezentacija vinarija koje će nastupiti na festivalu, a u kino dvorani Export drva će u 16 sati oba dana Udruga Srce za nju u suradnji s Udrugom Women on Wine održati panel raspravu Životna snaga za endometriozu i Zašto je vino dobro za zdravlje. 

wineri_najava_2024

I ove godine WineRi se poklapa s Women’s Weekendom koji se istovremeno održava Art kvartu Benčić u Exportdrvu što će dodatno obogatiti sadržaj samoga festivala te će za sve sudionike Womens’s Weekenda biti osiguran besplatan ulaz na festival. 

Ovaj, jedini riječki, eno-gastro festival ove godine okuplja više od 100 izlagača s više od 500 etiketa vina iz Hrvatske, Francuske, Italije, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije, dok će Primorsko-goransku županiju predstavljati svi članovi Udruženja Kvarner Wines. 

Kvarnersku vinsku reprezentaciju tako čine iz Zvoneće (Matulji) OPG Ružić s vinom Jarbola, Vinarija Kapić iz Matulja i s Kastva OPG Rubeša s vinima Plovanić (Belica), iz Vinodola Vinska kuća Pavlomir, s Vrbnika Kuća vina Ivan Katunar, Poljoprivredna zadruga Vrbnik, Vinarija Šipun, Poljoprivredna zadruga Gospoja, Katunar Estate Winery i Vinarija Nada. 

wineri_najava_2024

Festival, kao i svaki do sada, ima humanitarni karakter te će se pomoći Udruzi Srce za nju koja skrbi o prijevozu žena oboljelih od karcinoma te će svi posjetitelji festivala moći prigodno donirati udrugu. 

Organizatori vjeruju da će ovogodišnji broj posjetitelja uvelike nadmašiti prošlogodišnji i da će festival postati mjesto susreta i okupljanja proizvođača s jedne strane, te vinskih profesionalaca, zaljubljenika u vino i vinski svijet i ugostitelja s druge strane, odnosno da će manifestacija postati u pravom smislu novinarskih riječi „oda mediteranskom načinu života“

Tags