Mikropivovara GRIF ovog će proljeća i jeseni organizirati u Pivani serijal putopisnih predavanja „GRIF IPA – Pivska ekspedicija“ u sklopu kojeg će hrvatski putopisci i travel blogeri odvesti posjetitelje na nezaboravno putovanje od Hrvatske do Indije. Naša Mija održat će predavanje o Kanarskim otocima.

Prvo predavanje održat će se 23. travnja u 19 sati, a otvara ga Saša Fegić, poznati moreplovac koji je prvi pod hrvatskom zastavom oplovio svijet južnom rutom na kultnoj jedrilici HIR 3. U svom će izlaganju ispričati kako je izgledalo njegovo dvogodišnje putovanje iz Malog Lošinja, preko Jadranskog mora i Mediterana, do Brazila pa Južne Afrike, Australije, Novog Zelanda, Južnog oceana, koji se smatra jedriličarskim „Mount Everestom“, i onda natrag do Lošinja.

GRIF_IPA_Pivska_ekspedicija

Osim što će predavači dijeliti svoja iskustva i savjete posjetiteljima, u sklopu projekta bit će ujedno obilježen Maiden Voyage odnosno „djevičanska plovidba“ piva GRIF IPA koje se krajem prošle godine priključilo pivskoj obitelji omiljene zagrebačke mikropivovare. 

„Kada govorimo o povijesti nastanka IPA pivskog stila, uvijek je uključen isti motiv – putovanje brodom iz Velike Britanije do Indije. Naime, u 18. stoljeću su Britanci tražili način kako da njihovo pivo izdrži šestomjesečnu plovidbu do najveće i najvažnije britanske kolonije, bez da se pritom pokvari ili izgubi okus. Naposljetku su skuhali pivo s više hmelja i većim udjelom alkohola i tako je nastala prva IPA. S obzirom na to da smo krajem prošle godine proizveli novo GRIF pivo i to upravo IPA-u, vrijeme je da se i ono otisne na svoje ‘djevičansko’ putovanje, a koji je bolji cilj nego zemlja zbog koje je sve počelo – Indija“, objasnio je Dominik Palčić, menadžer za izvrsnost kupaca i potrošača iz tvrtke K Pivovari.

GRIF_IPA_Pivska_ekspedicija3

Kako bi dodatno dočarali osjećaj plovidbe, GRIF je u suradnji sa Sašom Fegićem napravio plan putovanja koji sadrži atraktivne destinacije, odnosno stajališta od Hrvatske do Indije o kojima će pričati predavači u sklopu serijala. U duhu prve, povijesne plovidbe IPA piva, ekspedicija prolazi Atlantikom, rutom kojom su prema Indiji plovili brodovi pod britanskom zastavom prije više od 260 godina, a na prvom putopisnom izlaganju od Saše Fegića bit će podijeljene „mornarske“ knjižice u koje polaznici skupljaju žigove s predavanja. Posjetitelji koji popune knjižicu dobit će na posljednjem jesenskom izlaganju poklon paket iznenađenja od mikropivovare GRIF, a prigodne nagrade su predviđene i za polaznike s devet od deset prikupljenih žigova. 

GRIF_IPA_Pivska_ekspedicija3

Nakon uvodnog predavanja Saše Fegića, slijede putopisi o sljedećim destinacijama: Sardinija (6. svibnja), Mallorca (16. svibnja), Kanarski otoci (6. lipnja) i Zelenortski otoci (13. lipnja). O Sardiniji, tzv. europskim Maldivima, pričat će poznata hrvatska pjevačica Ivana Marić. Svoje iskustvo s Mallorce prenijet će Slađana Trajković Colombo, projekt menadžerica s Nove TV, dok će o prekrasnim Kanarima govoriti naša Mija.

Proljetni krug predavanja zaključit će Petra Gajica, kreativni strateg u marketing agenciji Pink Moon, predavačica na učilištu Algebra i zaljubljenica  u putovanja koja je dosad posjetila 60 zemalja. Predavanja će početi u 19 sati. 

„Jesenski dio serijala počinje u rujnu i završit će u studenom, a na tom ćemo dijelu plovidbe obići Južnoafričku republiku, Madagaskar, Tanzaniju, Keniju i, naravno, Indiju, kada će GRIF IPA završiti svoje veliko djevičansko putovanje po svijetu“, ističe Dominik.

Otkrij naše zanimljive i korisne putopise:

  1. lanzarote_plaza_famara
  2. lanzarote_timanfaya
  3. lanzarote_Charco_Verde_