Hrvatski planinarski savez i HPD Bilogora iz Bjelovara pozivaju sve zainteresirane planinare na Dane hrvatskih planinara koji će se održati 25. i 26. svibnja na Kamenitovcu s organiziranim izletima i turama po Bilogori. Ovo je fantastična prilika da istražiš ovaj dio Hrvatske, upoznaš nove ljude, ali i uživaš u brojnim planinarskih aktivnosti. 

Središnje je mjesto svih događanja planinarski dom Kamenitovac u Maglenči kod Velikog Trojstva. Kod ulaza u planinarski dom bit će postavljen info pult. Nakon prijave volonteri HPD-a Bilogora Bjelovar po potrebi će planinare odvesti do mjesta za kampiranje, mjesta za spavanje u sportskoj dvorani ili mjesta za parkiranje vozila. Mjesto za kampiranje nalazi se u neposrednoj blizini doma. Osigurani su također pitka voda i kemijski zahodi.

Središnja svečanost održava se kod planinarskog doma Kamenitovac u subotu 25. svibnja u 16 sati. U subotu i nedjelju su za sve planinare organizirana čak četiri izleta koja se razlikuju po kilometraži i težini, stoga svatko može odabrati stazu prema svojoj fizičkoj spremnosti. 

  • A – Pohajdin bunar, ukupno trajanje izleta – 5 h (15 km)
  • B – Obilaznica Bilogorskim stazama, ukupno trajanje izleta – 4 h (12 km)
  • C – Orovački vinogradi, ukupno trajanje izleta – 3 h (8 km)
  • D – Dječja planinarska staza „Mali Bilogorci“, ukupno trajanje izleta – 2 h (4 km)

Izlete će voditi planinarski vodiči HPS-a, a osiguravati članovi Hrvatske gorske službe spašavanja.

dani_hrvatskih_planinara

Detaljnije informacije o smještaju, hrani i programu možeš pročitati ovdje, a za prijavu obrati se HPD-u Bilogora Bjelovar na mail hpd.bilogora@hps.hr ili putem telefona na 098/628 781.

FOTO: Mario Ripli

150_godina_planinarstva_hrvatska

Otkrij još zanimljivih planinarskih priča:

  1. dragojla_jarnevic_150_hps
  2. Klek_Alan_Caplar_150_hps
  3. planinarski_objekti_nekad_sad (1)
  4. ante_premuzic_feljton