Poznata medijska kuća Hanza Media je predstavila luksuznu monografiju Parkovi Hrvatske koja kroz vrhunske reportaže predstavlja 20 parkova na 324 stranice na kojima se nalazi 249 fotografija koje oduzimaju dah. Ovaj kolekcionarski primjerak oduševit, inspirirat i educirat će sve ljubitelje prirode. 

Prekrasne fotografije najboljih fotoreportera Cropixa na svakoj od 324 stranice vode čitatelja od magične Slavonije i Baranje, preko brežuljkastog zelenila sjeverne Hrvatske, moćnih planina Gorskog kotara, Like i Dalmacije, sve do čarobnih otočja prekrasnog Jadrana. 

Sve te ljepote stale su u zemlju površine 56.595 četvornih kilometara, 32 fotografa snimala su prirodne ljepote u sva godišnja doba, a najbolji novinari Jutarnjeg lista i Slobodne Dalmacije, njih 16, ispisali su živopisne i uzbudljive priče o jezerima, potocima, slapovima, planinama, drveću, cvijeću, životinjama, podmorju…

parkovi_hrvatske
Ovu odličnu knjigu možeš nabaviti po cijeni od 300 kn

Po ukupnoj bioraznolikosti, Hrvatska spada među najbogatije zemlje Europe. Visoka bioraznolikost uvjetovana je povijesnim razvojem i geografskim položajem, gdje se na relativno malom prostoru susreću panonski, kontinentalni, alpski i mediteranski elementi. Ovo bogatstvo štiti se kroz mrežu područja s različitim režimima zaštite. 

Ukupno je u Hrvatskoj zaštićeno oko 38 posto kopna i 9 posto mora kroz nacionalne kategorije zaštite i ekološku mrežu EU-a Natura 2000.

Nacionalni parkovi i parkovi prirode čine okosnicu zaštićenih područja Hrvatske te obuhvaćaju 9 posto kopna.

Hrvatska ima osam nacionalnih parkova i 12 parkova prirode, najrazličitijih obilježja, ali i jednom zajedničkom osobinom: područja su to neopisive ljepote.

Upravo kako bismo tu raznoliku prirodnu baštinu na najbolji način prezentirali i približili čitateljima, Hanza Media je, uz stručnu podršku Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, izdala raskošnu monografiju na dva jezika, hrvatskom i engleskom.

Cijena monografije je 300 kuna, a možeš je naručiti na 01/2255 374 ili putem maila: pretplata@hanzamedia.hr. Također je možeš potražiti i na svim prodajnim mjestima Tisak Media Centra. 

FOTO: Boris Kovačev/Cropix

Nastavi čitati:

  1. premuziceva_staza
  2. alan_caplar_hrvatske_planine
  3. premuziceva_staza